Cea mai ieftina placa buna sub 300 lei

Cea mai ieftina placa buna

– este o rezolvare pentru o problema, mare problema, pentru cei care chiar nu isi pot permite achizitia unei placi bune sau foarte bune pentru jocuri, in general pentru cei care – luați de valul aparitiei de noi si noi jocuri – isi doresc upgrad-area computerului, si in primul rand a placii video. In primul rand, noile placi s-ar putea sa nu fie compatibile cu placa de baza! In al doilea rand limitarea poate sa apara de la procesor, fluxul de date trimis de placa video fiind mai mare decat puterea lui de procesare! In acest caz trebuie achizitionata o placa mai modesta, care sa fie compatibila cu celelalte componente ale calculatorului si, bineinteles… ieftina!

Cea mai ieftina placa buna

Cea mai ieftina placa buna

Vom incepe, in acest articol, cu placa video ieftina, foarte ieftina, cea mai ieftina, care sa fie suficient de buna pentru a putea juca jocuri precum Counter Strike Global Offensive, League of Legends sau Dota 2. Chiar si jocurile mai noi vor putea fi rulate dar, logic, cu detaliile date la minimum si rezolutie redusa.

Este vorba de  Sapphire AMD Radeon R7 240, 2048MB, DDR3, 128bit, HDMI, DVI, VGA, pe care o gasiti la eMAG la un pret sub 300 lei, adica exact cu 299,99 lei sau, daca nu sunteti prea pretentiosi, la resigilate – 259,99 lei.

Alte detalii, care nu stiu cat o sa va intereseze, dar trebuie mentionate, pentru cunoscatori:

 

  • Are toate cele 3 tipuri de conectori uzuali: HDMI, DVI si VGA, deci puteti cupla la ea tot ce doriti, de la monitor CRT la monitor LED sau televizor.
  • Are racire activa, cu ventilator.
  • Are suport pentru DirectX versiunea 12 si OpenGL versiunea 4.3.
  • Memoria este DDR3 si este destul de mare: 2048 GB, la frecventa de 1800 MHz.
  • Procesorul grafic este din generatia 7, realizat in tehnologie 28 nm si este tactat la 730 MHz.
  • Rezolutia maxima de 2560×1600 este suficienta pentru orice tip de joc, respectiv de monitor/televizor.
  • Utilizeaza o gramada de tehnologii pentru imbunatatirea performantelor: AMD Catalyst, AMD CrossfireX, AMD Stream, AMD Power Tune, AMD Power Play with ZeroCore Power, AMD App Acceleration, AMD HD Media Accelerator, Dolby TrueHD si DTS-HD Master Audio Support, Support TriXX, ATI Avivo HD, AMD HD3D.

 

Desi unii utilizatori pretind ca placa nu arata bine (probabil pentru ca nu este super-aglomerata cu component), dupa utilizare au avut numai cuvinte de lauda la adresa acestei placi: se mentine o temperature de 20-30 grade maxim, cu joc la setari maxime, ruleaza Dota 2 excelent, cam 90% din potentialul jocului si chiar au dat sfaturi pertinente: sa se faca o curatare de praf a cooler-ului la 2-3 luni!

Daca, totusi, faceti un imprumut pentru nevoi personale, puteti sa va indreptati atentia catre o Placa ieftina si buna sub 450 lei!

Joaca placuta!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.