Cum treci de la WIn 10 la Win 7 !

Cum treci de la Win 10 la Win 7

 

– este o problema care poate fi actuala daca te-ai grabit, din curiozitate, si/sau mai ales pentru ca este gratuit, si ai instalat Windows 10 si… ai observat foarte repede ca „pica in nas”… pentru ca cerintele minime de sistem nu sunt indeplinite! Ce solutie ai atunci, daca nu poti/vrei sa faci un upgrade la calculator, adica sa-i imbunatatesti performantele schimband placa de baza cu procesorul, adaugand ceva RAM si o placa video „ca lumea”? Nu ai decat o singura solutie: sa te intorci la Windows-ul tau de toate zilele, Win 7 sau Win 8 (8.1)! Da’ se poate face asa ceva? E greu? DA! SE POATE! SI NU E GREU! O sa vedeti in continuare ca nu e mare filozofie, si depinde, bineinteles, de modul in care ai facut upgrade la Win 10.

 

Cazul 1: Ai făcut upgrade de la Win 7 sau Win 8.1 utilizand Windows Update

Cum treci de la Win 10 la Win 7

Cum treci de la Win 10 la Win 7

Este cazul cel mai fericit, cu conditia sa-ti fi dat seama ca nu este Windows-ul cel mai potrivit pentru configuratia calculatorului tau inainte de 30 de zile. Inteligentul Windows 10 poate sa se descurce singur-singurel cu aceasta problema! Calea este: Start Meniu – Settings – Update & security – Recovery – Go back to Windows 7/Go back to Windows 8.1, ca in figura alaturata. Nu uita sa faci click pe Get started! Si inainte de a purcede la aceasta operatiune, gandeste-te bine la motivul pentru care vreti sa treci inapoi la un sistem de operare vechi si depasit, pentru ca Microsoft iti va pune aceasta intrebare in timpul procesului de downgrade. Daca nu ai un motiv serios sau nu gasesti nimic convenabil printre motivele pre-mentionate de program… trece orice, n-are importanta, doar sa faci click apoi pe Next.

Cazul 2: Ai făcut upgrade de la Win 7 sau Win 8.1 utilizand Windows Update, dar au trecut mai mult de 30 de zile de la aceasta operatiune!

E de rau! Ai „imbulinat-o”! Nu mai e nimic de facut! Adica nu chiar nimic, trebuie sa „razi” tot Windows-ul 10, sa formatezi hardul si sa instalezi pe curat vechiul Win& sau 8.1.

Sa-ti explic de ce: pentru ca Win10 (Microsoft) creeaza pe harddisk un dosar numit „Windows.old”, in care trece toate datele sistemului originar (anterior instalat), dosar pe care, dupa trecerea celor 30 de zile il sterge, pentru a elibera spatiul pe disc, in ideea ca dupa 30 de zile e clar ca te-ai hotarat sa pastrezi noul sistem.

Ce e de facut? In primul rand faci o copie dupa toate datele tale, pentru ca o instalare noua, „pe curat” presupune formatarea hardului si, implicit, stergerea tuturor datelor de pe el. Apoi, instalezi „noul” Windows vechi, instalezi din nou driverele pe care nu le-a „vazut” Win 7/Win 8.1, copii datele din salvarea de siguranta facuta anterior si… Gata!

Cazul 3: Ai făcut instalarea Windows 10 direct pe hard, fara upgrade.

Aici e simplu! Simplu ca in cazul 2: copie de siguranta, instalare Win 7 cu formatare hard, re-instalare drivere, copiere date din copia de siguranta.

 

Succes si… spor in toate!

 

 

 

6 Comentarii, spune si tu ceva..

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 1. Buna! Ajuta-ma si pe mine te rooooog!Ma regasesc in cazul 2!
  Trebuie musai formatat hard-ul?Nu merge cumva doar formatare disk C?
  Multumesc!!!

  • Buna ziua !
   Mai multe informatii nu detinem!

 2. salutare, am citit articolul dar din pacate nu ma ajuta, eu am cumparat un laptop ACER cu win 10 preinstalat deci nu am cum sa ”revin” la win 7 :)) ce variante am ca sa scap de win10 si sa instalez un win7

  multam frumos pt ajutor si am rugamintea sa-mi raspundeti pe mail:
  kristivrobe@yahoo.com

  • Buna ziua,

   pentru windows 7 va trebuie o imagine de windows si un cd/stick.

   Tutoriale puteti gasi pe net pentru instalare, iar daca nu va descurcati, va asteptam la service, cu 50 ron rezolvati situatia fara nici o alta bataie de cap

 3. salut! mda… m-am incadrat la casual 1, dar… dupe ce am dat sys restore deoarece nu mai pornea deloc, selectand prima zi cu win 10 ca punch de restore – alta oprimen nu aveam. Abia apoi i-am dat Go back la 8.1.
  intrebarea este: dupa ce l-am instalat gratuit o data dupa care am constatat ca e un win “bun” si i-am dat restore, mai merge gratuit si a doua oara? asa prin primavara, dupa ce-l mai perfectioneaza si ei, ca mai devreme nu am “curaj”. :)

  • Salut Ionut

   Microsoft nu a precizat o data anume pana la care va permite instalarea gratuita dar in primavara, daca vei considera ca este un “Win bun” si se ridica la cerintele tale, poti instala o varianta noua “pe curat”, nu neaparat trebuie sa faci upgrade!

   Spor in toate!