Placa ieftina si buna sub 450 lei
– este o alegere foarte buna daca imprumutul a fost mai substantial, aici avand deja doua optiuni din care sa alegem, in functie de afinitatile pe care le avem fata de o firma sau alta: AMD sau nVidia.
AMD are placa video MSI AMD Radeon R7 250 OC 1024 MB, DDR5, 128 bit, HDMI, DVI, VGA, Propeller Blade Technology, care are un pret de 409 lei (cu TVA) la dc-shop.ro, care ofera si o garantie de 3 ani!
Ca detalii tehnice, este de genaratia R7 si ofera o rezolutie de 2560×1600, procesorul finnd tactat la 1000 MHz, RAMDAC = 400 MHz, si are o memorie GDDR5 de 1024 cu Bus 128 si Frecventa de 4600 MHz. Suporta DirectX 12 si OpenGL 4.3, are conectorii uzuali – HDMI, DVI si VGA iar sistemul de racire este unul activ, cu ventilator, dupa cum se poate vedea si din poza. Mai este de remarcat si o serie de tehnologii aplicate in scopul imbunatatirii performantelor: AMD CrossFire, Afterburner, AMD HD3D, AMD Power Tune, Propeller Blade Technology, Military Class Components, Live Update 5 si AMD App Acceleration. Cei care au utilizat-o, gamer-i „profesionisti” au fost foarte incantati de functionarea ei; au verificat-o in jocuri precum Assasin’s Creed 4, World of Tancs, Crysis 3, GTA IV, FIFA 14, Black Flag, NFS Rivals si Most Wanted 2 – toate setate la „high” si „Ultra High” – si au constatat ca nu au aparut absolut deloc sacadari sau intreruperi. De asemenea au apreciat faptul ca este foarte silentioasa…
O alta placa ieftina si buna sub 450 lei este placa video ASUS nVidia GeForce GT 740 OC, 1024 MB, GDDR5, 128 bit, HDMI, DVI, VGA, Dust Proof Fan poate fi cumparata de la eMAG cu 440 lei si este una dintre cele mai bune fabricate de ASUS. Placa beneficiaza de tehnologii proprieteare, pe care
nu le veti gasi decat la ASUS. Echiparea este si ea performanta, bazata pe procesorul grafic GeForce GT 740 tactat la 1033 MHz care are atasat utilitarul GPU Teak ce va stoarce pana la ultima picatura puterea placii. Ca noutati specifice notam racirea imbunatatita prin intermediul componentelor din aliaje exclusive care reduc pierderile de putere si prin atasarea unui ventilator anti-praf (Dust Proof Fan) care, datorita design-ului unic disipa caldura mai eficient si prelungeste viata placii cu pana la 25% prin protectia impotriva prafului. Alte detalii tehnice: slot PCIExpress 3.0, suport DirectX 11, memorie de 1024 Mb GDDR5 cu Bus 128 si frecventa 5000 MHz, racire mixta, activ-pasiva, prin radiator + ventilator. Si ea are tehnologii precum nVidia CUDA, nVidia PsysX sau nVidia Adaptive V-Sync, menite sa imbunatateasca in mod semnificativ performantele. Este foarte silentioasa si lucreaza la temperaturi scazute, chiar daca este utlizata la jocuri cu setari pe maxim.
Daca tocmai ati prins un job foarte bine platit dar care presupune multa munca si, normal, aveti nevoie de tot atat de multa relaxare, puteti sa va permiteti o placa mai „serioasa” din gama de 600 lei! In acest caz, va astept in articolul Placa video buna – sub 600 lei.
Spor la joc!