Placa video buna sub 600 lei

Placa video buna sub 600 lei –

– este deja o modalitate foarte buna de upgrade pentru cei cu calculatoare ceva mai vechi, care, totusi, vor sa le mai ofere o noua viata! Ca si in cazul precedent, avem de ales intre AMD si nVidia, ambele intrecandu-se pe sine in a scoate modele mai performante si mai accesibile ca pret!

Placa video buna sub 600 lei - AMD

Placa video buna sub 600 lei – AMD

Placa de la AMD – ASUS AMD Radeon R7 260X OC 20148 MB GDDR5, 128 bit, HDMI, 2xDVI, Display Port – comercializata la eMAG cu 620 lei (resigilat, cu 3 ani garantie = 550 lei), a fost, in momentul lansarii o placa extraordinara si inca mai este de top pentru calculatoarele mai vechi a caror sursa si placa de baza nu sunt compatibile cu ultimele tipuri aparute. Este o placa construita in jurul procesorului grafic din generatia R7 – 260 X OC – care ofera performanta in jocurile 3D si care poate fi overclock-ata cu pana la 75MHz peste nivelul de baza, tocmai pentru a permite rularea cursiva detaliata si rapida a jocurilor. De asemenea, dupa cum ne-a obisnuit, sunt incluse o serie de tehnologii proprii extraordinare, pe care nu le veti gasi decat la produsele ASUS. In primul rand, punctul-cheie, cel mai sensibil la placile video, racirea, a fost imbunatatit substantial (de doua ori!) prin utilizarea a doua ventilatoare cu protectie anti-praf si micsorarea de trei ori a zgomotului cu ajutorul unor regulatoare de tensiune digitale. In al doilea rand, componentele Super Alloy Power, exclusiv ale AMD ridica nivelul de stabilitate si extind durata de viata a placii. Si aceasta placa beneficiaza de utilitarul GPU Tweak care ajuta in mod eficient la optimizarea sistemului pentru performanta maxima si permite partajarea actiunii de pe monitor, in timp real, astfel incat prietenii pot vedea actiunea dar si vedea fotografii, imagini surprinse de camera web sau texte introduse de utilizator. Alte caracteristici: slot PCI Expres 3.0, suport DirectX 12, co48 GB memorie GDDR5 la 5000 MHz si conectori HDMI, DVI-I, DVI-D si DisplayPort.

Placa video buna sub 600 lei - nVidia

Placa video buna sub 600 lei – nVidia

O placa video buna este si placa bazata pe chip-ul nVidia, care este produsa tot de ASUS – nVidia GeForce GTX 750 OC, 1024 GB, GDDR5, 128 bit, DVI, VGA, Dust-Proof Fan – (pret 590 lei la eMAG) are o mare parte din caracteristici si tehnologii asemanatoare, fiind acelasi producator. Procesorul este nVidia Geforce GTX750 tactat la 1059 MHZ ofera o rezolutie de 2560×1600, memoria este de 1024 MB GDDR5 cu frecventa de 5010 MHz. Tehnologii utilizate: nVidia PhysX Ready, nVidia CUDA, nVidia GPU Boost si GPU Tweak. Racirea este cu un singur ventilator anti-praf care mareste durata de viata a placii cu 25%.

 

Pentru upgrade-ul unui calculator cu sursa mai putin puternica cu o placa video buna, este recomandat modelul GTX 750 intrucat are un consum redus de putere comparativ cu cea de la AMD iar performantele sunt foarte asemanatoare.

 

Daca bugetul va permite si inca vreti sa achizitionati o placa video buna, puteti merge mai departe… Placa de gaming sub 800 lei!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.