Noutati SSD

Noutati SSD

 

Un alt aspect pe care trebuie sa-l avem in vedere cand dorim sa achizitionam un HDD sau un SSD este cat timp putem sa-l folosim pana vom fi nevoiti sa-l inlocuim, mai concis: care este durata lui de viata? Raspunsul este, in general, ca SSD-urile sunt mai “longevive”, desi sunt proiectate pentru un numar finit de cicluri citire – scriere. In acest sens, penrtu ambele dispositive, este recomandat sa se ia o serie de masuri pentru extinderea perioadei de utilizare.

Noutati SSD

In cazul SSD-urilor, trebuie avut in vedere gestionarea judicioasa a cantitatii de date pe care o transferam zilnic, precum si instalarea unui sistem de operare care sa “stie” sa lucreze cu acest tip de dispozitiv – prin urmare, minimum Windows 7! Deasemenea este indicate majorarea memoriei la 8 – 16 GB, precum si dezactivarea memoriei virtuale.

Hdd-urile se pot proteja eficient prin cumpararea unui SSD si instalarea sistemului de operare si a aplicatiilor uzuale pe el, pentru ca viata unui hard disk scade drastic la accesarea unui numar foarte mare de fisiere mici (ca in cazul file sharing). Aceasta recomandare se impune si datorita vitezei de transfer total diferite dintre cele doua: maximum 140 MB/sec. in cazul HDD si 400 – 550 MB/sec. la SSD-uri.

 

Ca sa nu parem partinitori, au si dard disk-urile un mare, un foarte mare avantaj, vis-s-vis de SSD-uri: pretul per GB este cel mai mic, mai mic decat la orice alt dispozitiv de stocare, ~0,2 lei! La SSD-uri – pare a fi in raport cu viteza J – este de cel putin 2 lei/GB. Cu alt ecuvinte, un hard disk de 3 TB costa in jur de 400 – 450 lei, bani cu care nu putem cumpara decat un SSD de numai 240 GB! Nu va mai spun cam cat ar costa un SSD de 1 TB – capacitatea minima dorita pentru un hard disk.

Noutati SSD - Samsung 850 PRO - 2TB SATA III

Noutati SSD – Samsung 850 PRO – 2TB SATA III

Sau… hai sa va spun, sa nu spuneti ca exagerez: 2.300 lei. Cutiuta este de 10 cm. x 6,98 cm. x 0,68 si cantareste doar 66 g. (adica 34.848 lei/kg.! J ) SSD-ul este proiectat pentru un MTBF de 2 milioane de ore si are rata de transfer de 520 MB/sec. la scriere si 550 MB/sec. la citire. Daca vreti sa o cumparati, o gasiti la eMAG: http://www.emag.ro/solid-state-drive-ssd-samsung-850-pro-basic-2-5-1tb-sata-iii-mz-7ke1t0bw/pd/DBKP5BBBM/?ref=similar_right-1_2&recid=ihutphhk-grb7lr4um8h-C.c17_a185.S.SIMILAR-1yq64qz, iar daca vreti un SSD si mai bun, va recomand unul de 2 TB, se numeste Solid State Drive (SSD) Samsung 850 PRO Basic, 2.5″, 2TB, SATA III si costa „doar” 4.750 lei. Caracteristicile sunt absolut identice, inclusiv dimensiunile de gabarit. Difera doar greutatea, normal, acesta fiind mai mare, cantareste mai… putin: 64 g. A, sa nu uit: garantia este de 10 ani!

Dupa cum vedeti, merita, desi costa mai mult decat laptopul sau computerul.

 

Dar… Noutati HDD nu va intereseaza?

 

Daca aveti probleme cu functionarea sau alegerea hard disk-ului sau SSD-ului, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si va vom discuta toate aspectele importante care va intereseaza, pentru a alege un dispozitiv de stocare in cunostinta de cauza!

 

 

Va asteptam, oricand aveti probleme si nu numai!

 

 

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.