Noutati importante ale Windows 10

Noutati importante ale Windows 10

                                                 – este continuarea trecerii in revista a celor mai importante caracteristici ale sistemului de operare Windows 10.

Noutati importante ale Windows 10

Noutati importante ale Windows 10

 

5 – SNAP. Introdusa in Windows 7, a fost imbunatatita substantial astfel incat acum este foarte utila in organizarea programelor deschise pe desktop sau a altor ferestre, cu numai cateva gesturi!

6 – TABLET MOD (Mod Tableta) este o caracteristica mai cunoscuta sub denumirea de Continuum, dorita de multi utilizatori dar devenita realitate abia in Windows 10 si care permite modificarea instant a sistemului corespunzator dispozitivului pe care il folosesti: PC, tableta, smartphone. Windows 10 detecteaza automat dispozitivul si se adapteaza; spre exemplu daca ruleaza pe o tableta va schimba meniul Start in ecranul Start, aplicatiile se vor deschide pe tot ecranul, bara de activitati va disparea… De retinut ca aceasta caracteristica – cred ca este mai corect sa se revina la denumirea initiala: Continum – functioneaza in diverse alte situatii, cum ar fi conectarea unui monitor si a unei tastaturi la tableta sau smartphone.

7- UNIVERSALITATEA. Intentia de creea programe care sa functioneze pe orice dispozitiv, fara sa fie nevoie de variante specifice fiecarui dispozitiv, a existat si anuntat de mai mult timp de catre Microsoft dar abia cu Windows 10 s-a transpus in realitate. Spus in alt mod, aceasta caracteristica inseamna ca programul universal care va rula in Windows 10 se va scala pe un ecran de orice marime, de la smatphone la monitor de PC Desktop. Deja sunt disponibile – si gratuite! – seria Office (Word, Excel, PowerPoint), Calendar, Outlook Mail, care functioneaza foarte bine si pe un smartplone care ruleaza Windows 10, de fapt se si sincronizeaza pe toate dispozitivele pe care le folosesti.

8 – SETARI. Noul spatiu de control care a inlocuit vechiul Control Panel este conceput in asa fel incat sa poate fi usor utilizat atat pe dispozitivele cu display tactil cat si pe cele cu tastatura si mouse.

9 – CENTRUL DE ACTIUNE (Action Center). Actiunile rapide si notificarile sunt acum regasite in Centrul de actiune care gliseaza din dreapta, pe toate dispozitivele.

10 – WINDOWS HELLO. Aceasta caracteristice desprinsa parca din filmele SF, utilizeaza o metoda de autentificare biometrica, adica scaneaza irisul sau amprenta, pentru a te conecta la dispozitivul tau cu Windows 10, fara a mai fi nevoie de parole sau coduri PIN. Pentru a se realiza acest lucru este nevoie de dispozitive auxiliare specializate care inca nu au fost lansate.

11 – HARTI OFFLINE. Aceasta este inca una din aceste noutati importante ale Windows 10 care permite utilizarea hartilor salvate anterior, chiar daca nu mai esti online. Utilitatea acestei caracteristici apare in situatia cand traficul iti este limitat la o anumita valoare si apare necesitatea economisirii de MB. Hartile Bing utilizate sunt mai bune si contin majoritatea tarilor de pe cele 5 continente (ceva mai putine din Asia, totusi!).

12 – XBOX. O caracteristica pentru care gamer-ii inraiti vor fi fericiti, aplicatia universala fiind deja instalata, astfel incat nu-ti ramane decat sa joci si sa redai in stream ce joci si, bineinteles, sa trimiti mesaje listei tale de prieteni.

 

Acestea fiind spuse, daca mai aveti curiozitati privind Windows 10, cititi si Caracteristici mai putin cunoscute ale Windows 10.

S-auzim de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.