Caracteristici importante ale Windows 10

Caracteristici importante ale Windows 10

Caracteristici importante ale Windows 10

Caracteristici importante ale Windows 10 – pentru ca se vorbeste despre un altfel de Windows?

 

Da, este altfel, evident ca mai bun pentru ca, printre alte imbunatatiri, a preluat cateva caracteristici importante din Linux, care sunt prezentate ca „noutati”, dar cei care folosesc Linux le stiu de mai multi ani! Dar, despre asta, intr-un articol viitor, acum vom trece in revista, asa cum ne-o cere si titlul, caracteristici importante ale Windows 10.

 

Daca, din diferite motive, ascunse („nu pot invata sa lucrez in Linux, e prea complicat”) sau nu („programele mele nu pot fi instalate in Linux”) sau daca, avand instalat un Windows platit suntem curiosi sa vedem ce noutati au mai aparut, mai ales ca upgrade-ul se anunta a fi gratuit, atunci ne punem problema de a afla intai, teoretic, caracteristici importante ale Windows 10, pentru a nu pierde timpul cu instalarea daca nu este nimic tentant si nemaipomenit! Tentant sigur exista, cel putin noutatile preluate din Linux, dar nu va spun acum care, dar si altele noi-noute, cum ar fi asistentul digital personal Cortana sau ultimul strigat al browserelor web: Edge…

 

Deci:

 

1 – Menu-ul „START”. Inlocuirea acestuia cu ecranul Start in Windows 8 si 8.1 nu a fost o alegere fericita a celor de la Microsoft, feed-back-ul fiind clar in favoarea primului, astfel incat in Windows 10 a fost reintrodus, intr-o varianta imbunatatita cu ceea ce era mai bun in ecranul Start, astfel incat rezultatul este cel mai bun meniu Start aparut pana in prezent! In plus, poate fi redimensionat dupa preferinta marindu-l pentru a avea mai multe linii de apliacatii sau date ori micsora pentru  a nu ramane spatiu neutilizat.

2 – Vizualizatorul de activitati (Task View). Este o noutate absoluta pentru Windows, aceasta permitand mai multe deskop-uri virtuale si astfel se creste productivitatea prin organizarea mult mai eficienta a aplicatiilor, muncii in general.

3 – Un browser nou – EDGE – care utilizeaza un motor de randare absolut nou, care se vrea a fi mai rapid decat toate celelalte, inclusiv Chrome!. Ca noutati, este integrat si cu asistentul digital Cortana, are suport pentru noile tehnologii si standarde web si ofera posibilitatea de a pune notite pe paginile web. De asemenea, se pot face cautari personalizate si se pot instala extensii, ca in Chrome, Firefox sau Opera.

4 – Asistentul digital personal – CORTANA. Este o noutate absoluta, in masura in care nu-i luam in considerare pe utilizatorii Windows Phone! Asistentul/a Cortana vorbeste multe limbi, pana si chineza (doar romana, nu!), intelege si executa multe actiuni – porneste aplicatii, ia notite, face memento-uri, sau iti poate spune ultimele stiri sau starea vremii – ori, pur si simplu, poti sta la taifas cu el/ea! Cu alte cuvinte, incearca sa transforme relatia om-computer in ceva mai natural si… mai „uman”!

 

Si asta nu e totul! Mai sunt si alte „minunatii” in acest ultim si cel mai bun sistem de operare de la Microsoft! Cititi si „Noutati importante ale Windows 10”.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.