Noutati din lumea laptopurilor

Noutati din lumea laptopurilor

 

Viata urbana actuala este mai complexa si mai agitata ca oricand, avalansa de informatii, care creste de la zi la zi, se pravaleste peste noi si trebuie asimilata si / sau consumata pentru a nu ne tara cu ea, in valea necunoasterii. In permanenta suntem conectati cu lumea intreaga, fiecare cu device-ul preferat – smartphone, tableta, laptop – noi si noi dispozitive apar aproape zilnic, noi tehnologii ne uimesc si ne lasa, uneori, fara replica – ma refer la casca Steam Vive, despre care am discutat ieri – asa incat este absolut necesar sa fim la curent cu ultimele noutati, pentru a putea utiliza la maximum facilitatile pe care ni le pune la dispozitie epoca „stiintifico – fantastica” pe care o traim.

Ce ne trebuie pentru o experienta online cel putin satisfacatoare? Nu foarte multe! Un device de calitate, o conexiune ferma si rapida la internet si siguranta fisierelor salvate – unde oare – in cloud, pentru a fi accesibile de oriunde, oricand si pe orice device.

Noutati din lumea laptopurilor - Chromebook HP

Noutati din lumea laptopurilor – Chromebook HP

Toate dezideratele de mai sus au fost indeplinite, la nivelul actual, de primul Chromebook de la Hewlett – Packard (HP), care porneste rapid, maximum 10 secunde, face actualizarile periodice singur, fara sa stanjeneasca in vreun fel activitate aproprie, iar faptul ca ruleaza sistemul Chrome OS aduce alte avantaje cum ar fi disparitia necesitatii de a instala un antivirus sau de a instala update-uri.

Laptopul este ultra – portabil (cantareste doar 1,8 kg.) iar autonomia este si ea „ultra”: peste 8 ore. Accesul se face prin contul propriu de Gmail iar fisierele de lucru sunt salvate automat in Google Drive – de fiecare data cand laptopul are o conexiune stabila la internet – si pot fi accesate oricand de pe orice computer sau laptop cu Chrome OS sau care foloseste Google Chrome. Cloud-ul de la Google este de 100 GB spatiu de stocare si este gratuit primii doi ani. Mai mult, timp de doua luni (!) ai acces la Google Play Music, gratuit, nelimitat! Inca mai mult, gasesti o gramada de aplicatii in Chrome Web Store.

Concluzie: design foarte placut, foarte subtire, foarte rapid si… foarte productiv! Chiar daca lucrezi online si esti nevoit sa pleci, la locatia unde ajungi, odata conectat la internet, se sincronizeaza fisierele si poti relua lucrarea exact de unde ai intrerupt-o.

Unde poti gasi „minunea” asta? La Orange, costa foarte putin, 99 euro cu abonament pe doi ani Net24, sau pe orange.ro. Evident ca abonamentul aduce cu el alte avantaje: 16 GB / luna trafic, viteza 4G+ (pana la 300 Mbps la download), 25 GB in Orange Cloud, TV Go gratis, Happy Night (internet nelimitat noaptea) si… oricare modem din oferta Orange, gratis.

Daca vreti si alte informatii despre noutati din lumea laptopurilor pentru gaming, cititi si articolul de maine!

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu sau noutati din lumea laptopurilor veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.