Noutati despre solutii de stocare SAMSUNG

Noutati despre solutii de stocare SAMSUNG

 

Hard disk-urile au fost intotdeauna un subiect interesant dar si important in acelasi timp, necesitatea de a avea la dispozitie spatii de stocare din ce in ce mai mari devenind o cerinta proprie nu numai celor care utilizeaza sistemul de calcul pentru jocuri sau programe sofisticate ci si pentru utilizatorii „obisnuiti” care, in afara de muzica, mai fac si „colectii” de filme – mai nou si 3D – sau clipuri video FHD. In acest ultim domeniu, nu mai este suficient numai un mare numar de GB sau TB ci si o viteza mai mare decat pot oferi „clasicele” hard disk-uri. Asa incat, din ce in ce mai mult, se prefera solutia de stocare mai moderna, mai rapida si mai silentioasa numita SSD (Solid-state drive), mai ales ca preturile scad vertiginos odata cu aparitia unor dispozitive cu capacitati din ce in ce mai mari de stocare.

Noutati despre solutii de stocare SAMSUNG - Seria 850EVO

Noutati despre solutii de stocare SAMSUNG – Seria 850EVO

Prima noutate care ne vine de la Samsung este livrarea unui SSD cu capacitate de 4 TB, in format 2,5”, care are toate sansele sa inlocuiasca traditionalul hard disk. Face parte din seria 850 EVO care utilizeaza tehnologia „vertically stacked NAND”, adica pana la 48 de straturi NAND Flash stivuite unul peste altul, astfel obtinandu-seo densitate mult superioara de stocare a datelor. Este dotat cu interfata SATA III,poate fi instalat pe orice sistem care are slot pentru formatul 2,5” si ofera o viteza de transfer excelenta, de peste 500 MB / sec., atat la citire cat si la scriere! Ca sa nu mai vorbim de timpii de acces… care nu sunt deloc comparabili cu cei ai hardurilor obisnuite, dar va las sa ghiciti in care sens.

In cele din urma, trebuie sa ajungem si la criteriul cel mai important al celor care au posibilitatile financiare mai limitate: pretul. Ei bine, pretul este foarte mic, chiar foarte mic, adica de 33 de centi per GB! Adica, per total, cu carcasa cu tot J, iese cam 1349 euro. Evident ca va urma si varianta Pro, care ofera niste performante inca mai ridicate insa si costul va fi pe masura.

A doua noutate din seria “Noutati despre solutii de stocare SAMSUNG” o veti afla citind Cel mai mare SSD de la Samsung.

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.