Noutati CES 2016 – noul Compute Stick de la Intel

Noutati CES 2016 – noul Compute Stick de la Intel

 

Dupa cum spuneam intr-un articol anterior (Computer-stick USB / 25.10.2015), exista un interes major pentru dezvoltarea acestor „gadgeturi” si anume integrarea oricarui aparat in cloud si in I.o.T, astfel ca, dupa succesul inregistrat cu prima varianta, Intel revine in forta cu o noua versiune, mult imbunatatita, utilizand procesoare performante din generatia a 6-a, Intel Atom Quad Core si Core M, pe care l-a prezentat la CES 2016. Alte caracteristici ale acestui Compute Stick de la Intel:

 

Noutati CES 2016 – noul Compute Stick de la Intel

Noutati CES 2016 – noul Compute Stick de la Intel

  • Compute Stck-ul care utilizeaza procesorul quqd core Intel Atom X5 Z8300 poate fi achizitionat impreuna cu o licenta Windows 10, are 2 GB RAM, spatiu intern de stocare de 32 GB iar pe partea de conectivitate, doua porturi USB si Bluetooth 4.0 cu doua antene si Intel Dual Band Wireless AC 7265. Este modelul mai ieftin, pretul acestuia fiind de 159 $.

 

  • Celalalt model, care foloseste doua tipuri de procesoare, are 4 GB RAM, spatiu de stocare de 64 GB, trei porturi USB, Bluetooth 4.1 si acelasi Intel Dual Band Wireless AC 7265. Modelul cu procesor Core M3 6Y30 va avea pretul de 399 $ iar cel cu procesorul Core M5 6Y57 va costa 499$ si se vor putea achizitiona cu sau fara achizitia sistemului de operare Windows 10.

 

Se observa ca aceasta a doua generatie de Compute Stick rezolva problemele celui primului si imbunatateste mult performantele, acestea fiind de doua ori mai rapide, avand mai multe porturi USB, dintre care unul 3.0 si modulul wireless fiind si el foarte binevenit.

Modelele de top sunt, intr-adevar performante – caracteristicile ar trebui sa permita redarea de continut video 4K la 30 fps – dar… pretul este putin descurajant, ultimele modele fiind si fara sistem de operare. Cu toate acestea, ele sunt asteptate cu interes la sfarsitul acestei luni sau cel tarziu in luna februarie.

 

Noutati CES 2016 – noul Compute Stick de la Intel - transforma orice TV HDMI in computer sau Smart TV

Noutati CES 2016 – noul Compute Stick de la Intel – transforma orice TV HDMI in computer sau Smart TV

Chiar daca nu veti putea juca jocuri de ultima generatie, celelalte aplicatii sigur vor rula rapid si fluent, inclusiv fisierele multimedia sau foarte multe tab-uri in browser. Trebuie retinut ca procesorul Intel Core M este utilizat la fabricarea unor laptopuri ultraportabile de top, cum ar fi MacBook-ul de 12” sau cel de la Lenovo, Yoga3 Pro.

 

Daca aveti întrebări, neclaritati sau doriti informatii diverse, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunoștințele lor vaste. Sau  chiar puteti sa sugerati despre ce subiecte ar de dorit sa mai abordam, de interes general sau chiar particular, subiecte care va intereseaza si pe care le considerati importante!

 

Toate bune!

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.