Noi directii de dezvoltare a tastaturilor

Noi directii de dezvoltare a tastaturilor

 

Noi directii de dezvoltare a tastaturilor au fost fondate cu destul de mult timp in urma, insa nici unul dintre rezultate nu a „prins” piata, ramanand astfel doar in stadiul de cercetare, cel mult in cel de prototip. Un astfel de exemplu a fost tastatura de 1.250 euro, Optimus Maximus, prezentata la CES 2008, care are fiecare tasta dotata cu cate un display OLED.

De data aceasta, insa, se pare ca cei de la Apple vor sa  faca un pas serios inainte – inaintea tuturor chiar! – implementand o serie de schimbari substantiale in perioada urmatoare, unele dintre ele referindu-se la… tastaturi! N-am vorbit foarte mult de tastaturi penrtu ca evolutia lor nu a fost foarte spectaculoasa, dupa cum am aratat mai sus, pe piata nefacandu-si loc tastaturi cu totul si cu totul „altfel”. De aceasta data, este vorba de o cu totul abordare, inceputa, intr-un fel, de tastatura Optimus Maximus, insa intr-o directie complet diferita.

Noi directii de dezvoltare a tastaturilor - Tastatura Sonder

Noi directii de dezvoltare a tastaturilor – Tastatura Sonder (click pe imagine)

Este vorba de o tastatura „a viitorului”, pentru ca este o tastatura dinamica, complet personalizabila (ca sa nu zic „programabila”), tastele putand fi schimbate dupa dorinta, primind alte functii, dupa aplicatia sau nationalitatea utilizatorului (vezi si foto). Astfel, daca utilizatorul este de nationalitate rusa, tastatura va putea fi modificata astfel incat sa apara literele din alfabetul chirilic! Daca se lucreaza, spre exemplu, in Paint, tastele vor putea fi „programate” sa afiseze – si sa execute – instrumentele Paint ori alte elemente. Totul, cu un mic programel de calculator!

Apple a fost atat de tare interesata de aceasta tastatura – in prezent produsa, deja, de firma Sonder, care a inlocuit tastele cu ecrane E-Ink – incat chiar a inceput un proces de cumparare a acesteia. Sonder a recunoscut ca au existat discutii cu Apple si ca sunt pe punctul de a incheia trei contracte cu furnizorii de laptopuri.

Mai trebuie mentionat ca tastatura Sonder este disponibila, cu pre-comanda, la pretul de 200 $

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.