Metode de defragmentare a hardului

Metode de defragmentare a hardului

 

Metode de defragmentare a hardului

Metode de defragmentare a hardului

Fragmentarea fisiereleor de pe hard disk, spuneam, incetineste vizibil calculatorul intrucat acesta trebuie sa „munceasca” mult mai mult pentru citirea sau scrierea unui fisier decat in mod normal, mai mult decat atat, hard disk-ul se si uzeaza suplimentar, pentru ca are piese in miscare, deci exista frecare si prin urmare si eroziune, incalzire si „imbatranire”.

Sistemul de operare are el insusi optiunea de defragmentare a hard disk-ului, pe care o puteti folosi cu uncredere, acesta cunoscand deja ce programe se acceseaza mai des – si pe ele va pune accentul pentru a le defragmenta – si, in plus, poate fi programata aceasta defragmentare, sa se faca automat intr-o zi si la o ora pe care o alegeti, pentru a nu va stanjeni activitatea (spre exemplu, in fiecare joi la ora 1:00).

Metode de defragmentare a hardului

Metode de defragmentare a hardului

Pentru a face aceasta defragmentare, faceti click pe „Start” si tastati in casuta de cautare cuvantul „defragmentare”. In lista afisata, la capitolul Programs, veti gasi „Disk Defragmenter”, pe care faceti click si va aparea o caseta in care vor fi prezentate hard disk-urile, programarea executarii operatiunii in mod automat, cand va fi urmatoarea defragmentare, precum si butoanele de Configurare schedule (configurarea agendei) si, in partea de jos, alte doua butoane: Analyze disk si Defragment disk. Primul pas ar fi analizarea discului, pentru a vedea daca hard disk-urile sunt fragmentate sau nu, o valoare a fragmentarii mai mare decat 10% indicand ce este necesara defragmentarea (vezi foto). Daca este necesara, trebuie doar sa faceti click pe Defragment disk si in cateva ore (minimum cateva minute, depinde de cat de mare este hard disk-ul si de cat de fragmentat este) aveti un disc optimizat pentru o functionare corespunzatoare.

Mai trebuie mentionat ca nu pot fi defragmentate hard disk-uri de pe retea sau cele care au un sistem de fisiere diferit de FAT, FAT32 sau NTFS!

Daca nu sunteti multumit, daca nu aveti incredere sau daca vreti sa verificati daca defragmentarea hard disk-ului a fost facuta corespunzator, puteti folosi alte programe de defragmentare, despre care vom discuta in urmatorul articol, care se va numi „Programe de defragmentare a hardului”.

Daca aveti orice fel de probleme cu hard disk-ul, sau chiar daca nu aveti dar doriti sa-i faceti o verificare sau o defragmentare, cel mai indicat lucru este sa luai laptopul sau sistemul de calcul si sa veniti cu el la Service-ul nostru – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor rezolva problema rapid si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai si numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.