Manuale digitale romanesti
In Romania internetul este cel mai bun din Europa si printre primele din lume, iar copiii se joaca, la gradinita, pe tablete. Habar n-au de Tom & Jerry dar stiu de Facebook si au prieteni de pe fata cealalata a pamantului! La televizor, ce sa vada? Violuri, rapiri si „vedete” dezbracate? De aceea initiativa Samsung de a implementa pe televizoarele smart manuale scolare interactive este una dintre cele mai salutare, dar si revolutionare, din istoria educatiei. Romanii sunt, de asemenea, printre cei mai buni informaticieni din lume – vedeti cati romani lucreaza la Microsoft sau la IBM sau la Google – dar nu stiu sa „dea aspect muncii”. Cat tam-tam s-a facut in America acum doi ani, cand s-au publicat primele carti interactive. Dar a auzit cineva, tot acum doi ani, de publicarea pe platforma iTunes a manualului digital iBook TextBook – primul din Romania si al saptelea din lume – de catre Ascendia Design? Aceasta, prin brandul educational EduTeca, de mai mult de trei ani ofera produse de tip eLearning pentru copii cu varsta cuprinsa intre trei si sapte ani! Incepand cu anul 2014 prestigioasa firma a considerat necesar sa extinda conceptul si la segmentul de varsta imediat superior – de la sapte la 11 ani – adica primii ani de scoala, si sa creeze manuale digitale romanesti.
ATENTIE! EduTeca ofera GRATUIT aceste manuale, precum si suportul tehnic – diplome, fise de lucru – manuale digitale care inglobeaza tehnologie de ultima ora putand fi accesate DE PE ORICE DISPOZITIV: smartphone, smart TV, PC, Mac, laptop sau tableta, deci INDIFERENT DE SISTEMUL DE OPERARE (Windows, Linux, Mac OS, Android sau iOS) Manualele imbina cu succes toate resursele posibile (video, audio, foto, text, interactiv) pentru a fi cat mai atractive / atragatoare pentru tinerii invatacei, sa speram chiar ca vor crea „dependenta”, precum Facebook-ul!
Referitor la continut, acesta este la cele mai inalte standarde, la elaborarea lor participand specialisti de top din toate domeniile conexe: profesori, pedagogi, designeri, traineri, graficieni si, nu in ultimul rand, programatori. Fata de un manual „clasic”, tiparit, care este creeat de o echipa destul de restransa numeric, in general profesori, in cazul acestor manuale digitale romanesti situatia este cu mult diferita, echipa fiind una foarte numeroasa si policalificata iar timpul de lucru substantial mai mare si de o complexitate, evident, mult mai mare.
O noutate introdusa in mentionatele manuale digitale romanesti este „tutorele virtual” care este prezent pe tot parcursul manualului si ii arata copilului ce trebuie sa faca, il ajuta la nevoie si la sfarsit, cand totul se termina cu bine, il felicita si il dirijeaza spre urmatoarea „aventura”.
Mai multe despre manuale digitale romanesti gasiti in urmatorul articol: Manual digital de limba romana.