Laptopuri cu procesor Intel Skylake

Laptopuri cu procesor Intel Skylake

 

… vor aparea incepand cu sfarsitul acestui an si aproape intregul an urmator. Nu putem afirma ca acum, in septembrie 2015, a fost data publicitatii toata gama de laptopuri care vor aparea pe piata in urmatorul an; fara indoiala ca vor fi si surprize! Dar o trecere in revista a catorva modele din fiecare categorie se poate face, luand in consideratie, bineinteles, de anunturile facute de producatori.

Laptopuri cu procesor Intel Skylake

Laptopuri cu procesor Intel Skylake

Ultraportabilele vor fi primele care vor beneficia de aceste noi procesoare, ele aparand inca din luna urmatoare (cu procesoarele din seria Core-U si Core-M). Multe dintre ele vor fi modele existente dar sensibil imbunatatite, evident acestea fiind dintre cele mai bune existente in acest moment, cum sunt Asus Zenbook UX305UA si UB, Dell XPS 13 sau Acer Aspire R13. Vom avea, desigur, si modele mai accesibile ca pret: Asus Transformer Tab TP300 sau Dell Inspiron 13 7000. Din seria pentru business – ultraportabile cu display-uri mari – vor fi scoase modelele Acer Aspire V15 Nitro, Lenovo ThinkPad si Dell Inspiron din seriile 5000 si 7000. Toate modelele din acesta serie reprezinta un bun compromis intre portabilitate si performante.

 

Laptopurile performante vor aparea, pe la sfarsitul anului, de Mos Craciun J, si vor fi echipate cu procesoare Skylake Quad-Core si placi grafice performante, dedicate: Asus N552, Lanovo Y50 sau Acer V15 Nitro Black Edition. De asemenea si gamer-ii vor putea alege intre Asus ROG G752 si Acer Predator 15/17, care ofera performante foarte inalte la preturi corespunzatoare.

Laptopuri cu procesor Intel Skylake

Laptopuri cu procesor Intel Skylake

Nu in ultimul rand, vor aparea si laptopuri cu procesor Intel Skylake de buget (de la 2000 lei in sus), produse cam de aceleasi firme ca cele specificate deja (Asus, Acer, Lenovo), care vor avea procesoare din seria Core i3, memoria RAM de 4-8 GB si in loc de harddiskuri vor avea SSD, pentru imbunatatirea vitezei acestuia. Pentru un utilizator obisnuit ar fi necesar un laptop cu 8GB RAM, display IPS si ca solutie de stoacare: SSD.

 

Daca va intrebati de ce nu discutam si de Apple, raspunsul este cat se poate de simplu: nu s-a dat publicitatii nimic, se asteapta mai intai aparitia procesoarelor Skylake-U (28W), care vor fi disponibile in prima jumatate a anului 2016, dupa care se vor analiza posibilitatile includerii lor in seriile da laptopuri Macbook Pro si Macbook Air.

 

Dar… evolutia continua! In 2016 vor aparea procesoarele KabyLake, produse in tehnologie de 14 nm, dupa ce se pare ca deja au disparut „urmasele” Skylake, denumite Cannonlake, ce trebuiau sa introduca tehnologia de 10 nm. Vom avea Kabylake-Y (4,5W), modele Dual Core cu IGP GT2 si southbridge inclus, Kabylake-U (15/28W) cu IGP GT2 sau chiar GT3 si Kabylake-H care vor fi disponibile si pentru smartphonuri, constituite din quqd-core-uri cu GT2 sau GT4 si southbridge separat.

In plus, pentru domeniul calculatoarelor desktop va fi disponibil numai modelul Kabylake-S – dual core cu GT2 la 35/65 W, quad core cu GT2 sau GT4 la 35/65/91 W, socket LGA1151 si, normal, southbridge separat.

 

Deci, pregatiti banii pentru la anul, aveti de unde alege!

 

S-auzim de bine!

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.