Laptopul in scoli

       Laptopul in scoli

 

 

La inceputurile lui, laptopul a fost conceput ca un calculator pentru copii, fiind utilizat in invatamant, avand o portabilitate si functionalitate mult mai mare si mai eficienta decat desktopul. In timp, a inceput a fi utilizat si de catre adulti, dar principalul scop era sa fie folosit de catre copii.

Acum, dupa mult timp, se pare ca revine laptopul in scoli, iar un procent foarte mare din profesori considera ca laptopul este necesar ca instrument de invatare. In prezent, in scoli sunt folosite doar calculatoarele din dotare, iar elevii sunt nevoiti sa lucreze pe rand la acelasi calculator, doar colegiile din orasele mari beneficiind de laboratoare dotate corespunzator, unde fiecare elev are computerul lui.

Cea mai mare parte din profesori cred ca este mult mai benefica si eficienta predarea asistata de computer si ca toti elevii trebuie sa beneficieze, in acelasi timp, de informatii, iar instrumentul ideal este laptopul. Un adevarat avantaj il reprezinta si in cazul elevilor cu nevoi speciale de predare si invatare.

Laptopul in scoli

Laptopul in scoli

Un punct foarte important este ca pe zi ce trece, laptopurile se schimba si se imbunatatesc din ce in ce mai mult, marindu-se performantele, avand functii mult mai simple, usor de accesat, dar in acelasi timp inregistrandu-se si o scadere a pretului considerabila. Acest lucru este in avantajul parintilor pentru ca nu mai sunt nevoiti sa isi restranga atat de mult bugetul familiei.

In prezent, laptopurile si tabletele sunt capabile sa inlocuiasca manualele sau brosurile. Cu ajutorul lor, elevii pot beneficia de informatii de actualitate si, de ce sa nu recunoastem, folosind instrumentele lor preferate, sunt mult mai motivati sa invete.

Cu ajutorul laptopului sau calculatorului si a unui proiector se poate crea un intreg sistem interactiv. Prin intermediul lor toate informatiile se pot expune pe tabla. In felul acesta, elevii pot invata intr-un al mod, mult mai amuzant si mai eficient, ducand astfel la imbunatatirea rezultatelor.

Laptopul in scoli precum si tabletele reprezinta instrumente de bun augur si extrem de eficiente in metoda de predare si educatie. In viitor, tastarea va deveni cumva egala scrisului de mana, tinzand chiar sa o inlocuiasca pe aceasta din urma.

Ca si cei care folosesc laptopul pentru business si elevii vor putea invata si aprofunda materia oriunde sunt iar procesul de invatare va fi mult mai usor si mai agreabil. Sa recunoastem ca cel mai bun mod de a invata este de fapt joaca. Si de ce nu, chiar si examenele vor putea fi conectate la un soft putand in acest fel sa se dea rezultatul corect si rapid. Iar in lipsa stresului dintr-o sala de examen, de care tuturor ne este teama, elevii ar putea sa se concetreze mult mai bine pe acel examen iar rata de reusita sa fie mult mai mare.

Totul este intr-o continua schimbare si este nevoie sa se actualizeze si acea educatie traditionala. Aceasta educatie traditionala  impreuna cu elementele moderne din ziua de azi pot oferi o noua perspectiva de invatare dar si de dezvoltare si cooperare din partea elevilor.

 

Daca aveti probleme cu soft-ul, doriti sa instalati / re-instalati programe, educative sau pentru business ori chiar sistemul de operare, apelati cu incredere la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si veti avea ceea ce va doriti.

 

Numai bine!

 

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.