Incarcator deosebit pentru laptop

Incarcator deosebit pentru laptop

 

Incarcator deosebit pentru laptop - Incarcator solar pentru laptop - pe rucsac

Incarcator deosebit pentru laptop – Incarcator solar pentru laptop

Exista o categorie de utilizatori de smartphonuri sau laptopuri care au o mare problema cand pleaca in concediu, si anume calatorii pe carari de munte! Daca planuiesc sa petreaca o saptamana pe varf de munte dar nu se pot lipsi de laptop, ca sa nu mai spun de telefon, atunci… au o mare problema. Este adevarat ca sunt si solutii, mai ales pentru telefoane, care fac posibila reincarcarea acumulatorului, cum ar fi bateriile externe de mare capacitate, dar si acestea se epuizeaza in cateva zile. Evident, se pot achizitiona mai multe baterii dar… cheltuiala nu este de neglijat, deci nu este la indemana oricui! Asa se face ca a trebuit sa se gaseasca o alta solutie pentru aceasta problema de… „inaltime”!

Incarcator deosebit pentru laptop - Incarcator solar pentru laptop - pe rucsac

Incarcator deosebit pentru laptop – Incarcator solar pentru laptop – pe rucsac

Solutia este relativ simpla, ca toate solutiile remarcabile! Este vorba de un incarcator deosebit pentru laptop – Platinum Mini AM113 cu panou solar care se poate plia si care are posibilitatea de a fi atasat de bicicleta, de rucsac sau de arice altceva care sa ofere o expunere la soare. Unul din modele este FUSE 10W VOL, care are un panou solar de 10 W – dupa cum spune si denumirea – si un acumulator de 60 Wh/16000 mAh si cantareste doar 1,6 kg. Are nevoie de 12 ore de soare pentru a se incarca dar se poate incarca, daca se cupleaza la o sursa de curent continuu (incarcator de 14-20 V si 4A) si in 6 ore. Are patru tensiuni de iesire – astfel se poate utiliza pentru alimentarea unei game diverse de echipamente, de la telefoane si laptopuri la MP3 Playere si camere video – 5V, 12 V, 16 V si 19 V.  Un smartphone se poate incarca de 8 ori daca acumulatorul este incarcat maximum. Un ultim detaliu: are si iesire USB si vine cu 10 adaptoare. Doar pretul e putin cam „incomod” – 420 € – rucsacul fiind foarte comod de purtat.

Incarcator deosebit pentru laptop - Platinum Mini AM113

Incarcator deosebit pentru laptop – Platinum Mini AM113

O solutie mai ieftina – Platinum Mini AM113 – 110 ron – este Platinum Mini – AM113, care are un panou solar de 80 mA, acumulator de 1200 mAh si vine cu 6 tipuri de conectoare pentru echipamentele de alimentat. Are doar 55 g. si dimensiuni 5x11x1,5 cm. si se incarca de la soare in 16-18 ore si prin portul USB in 1,5-3 ore. De remarcat ca acesta are si un indicator al nivelului de incarcare, astfel incat veti sti in permanenta energia remanenta din acumulator.

 

Cercetarile in domeniul alimentarii cu energie a echipamentelor portabile se fac in diverse directii, unele dintre ele putand fi nu numai ciudate dar si revolutionare, cum ar fi bateriile sub forma de vopsea, care sunt cercetate la Universitatea Rice din Huston.

 

 

Daca aveti vreo problema cu acumulatorul laptopului, nu ezitati sa sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si veti scapa de griji!

 

Pe curand!

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.