Hard disk-uri externe pentru laptop

Hard disk-uri externe pentru laptop

 

Hard disk-uri externe pentru laptop

Hard disk-uri externe pentru laptop

Hard disk-uri externe pentru laptop sigur ati vazut, sunt acele mici si delicate „obiecte”, de marimea unui smartphone, dar in care „incap” cel putin 500 GB de date, in prezent existand pe piata si hard disk-uri externe pentru laptop de 4 TB!

Nu cu mult timp in urma – cativa ani :) – pentru HDD-urile externe se folosea Firewire-ul de 400 sau de 800, insa acesta este mai lent, mai pretentios si mai scump, astfel incat a devenit si mai putin utilizat, locul lui fiind ocupat cu brio de portul USB.

Marele avantaj – in afara de dimensiunile reduse – este ca nu are nevoie de alimentare separata, portul USB asigurand necesitatile de energie electrica ale acestuia, iar in situatia in care este nevoie de mai mult, pentru a asigura un transfer constant al datelor, poate exista si un al doilea conector, care urmeaza a fi conectat la un alt port USB. Primele harduri aveau o capacitate relativ mica – 250 GB sau 320 GB – dar diferenta mica de pret fata de cele de 500 GB au facut ca acestea din urma sa fie preponderente in magazine.

Hard disk-uri externe pentru laptop - Seagate 1 TB USB 3.0

Hard disk-uri externe pentru laptop – Seagate 1 TB USB 3.0

Tot atat de „popular” a devenit si hardul de 1 TB, acum existand si variante, dupa cum spuneam, de 4 TB, evident cu USB 3.0, fata de cele mai mici care erau dotate cu USB 2.0. La „granita”, veti gasi ambele variante, unele cu USB 2.0, altele cu USB 3.0, la aceeasi capacitate, spre exemplu 500 GB. Diferenta de pret dintre ele este in jur de 50 de lei si intotdeauna se justifica achizitionarea celui  cu USB 3.0 (exemplu Seagate Expansion Portable 500 GB, 2,5”, USB 3.0 – pret la eMag 200 lei, la reducere J ) , viteza de transfer fiind mult mai ridicata, cam de 3 ori (80 – 100 MB/s fata de 25 – 30 MB/s.). Daca mai dispuneti de 60 de lei , puteti lua chiar unul de 1 TB, cum ar fi Seagate Expansion Portable 1 TB, 2,5”, USB 3.0, il puteti lua de la eMag cu doar 260 lei!

 

Daca sunteti multumiti de informatiile aflate, cititi si articolul urmator: Hard disk-uri externe pentru computere desktop.

Daca aveti vreo problema cu hardurile, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.