Hard disk-uri externe pentru computere desktop

Hard disk-uri externe pentru computere desktop - Seagate 8 TB cu USB Type-C

Hard disk-uri externe pentru computere desktop – Seagate 8 TB cu USB Type-C

Hard disk-uri externe pentru computere desktop

 

Hard disk-uri externe pentru computere desktop este o categorie de hard disk-uri care, datorita faptului ca necesita alimentare separata, de la priza, nu pot fi utilizate in afara unei incaperi care are o priza, precum cele pentru laptop. Dar asta nu inseamna ca nu pot fi folosite si la laptopuri! Acolo unde este necesara stoacarea unei mari cantitati de informatii sau a unor fisiere deosebit de mari (de obicei imagini sau fisiere video), aceasta este o solutie optima, hard disk-ul putand fi, totusi, mutat intr-o alta locatie, la nevoie.

Conectivitatea, si in acest caz, este recomandabil sa fie cel putin USB 3.0 si, in plus, si una de retea (LAN Gigabit), pentru a putea fi usor integrat intr-o retea, in care toti membrii acesteia sa poata accesa fisierele. Mentionam ca exista, desi sunt mai rare, si variante care pot accesa o retea wireless, insa pretul unor asemenea facilitati este destul de ridicat, aproape dublu, la aceeasi capacitate!

Referitor la fiabilitate, sunt cateva branduri importante care au cucerit piata, orice harddisk de calitate apartinand unuia dintre acestia: Seagate, Toshiba, Hitachi si Western Digital. Garantia este de minimum doi ani. Calitatea fiind asemanatoare, criteriile de alegere sunt mai degraba dupa forma si material – excludem viteza de trensfer, acesta este, intotdeauna, primul criteriu – acestea fiind foarte diversificate, de la lemn pana la carcase metalice rezistente la socuri si chiar si la apa. Majoritatea carcaselor sunt executate din material plastic sau aluminiu, pentru ca fiabilitatea lor nu este dictata de carcasa, de vreme ce regula esentiala a utilizarii unui hard disk este aceea a fi ferit de socuri de orice fel, nu pentru ca nu ar rezista carcasa ci pentru ca discul din interior poate foarte usor sa se defecteze. Nici macar cele cu carcasa rezostenta, din metal, nu trebuie scapate jos, spre exemplu – pentru ca putem avea surpriza sa avem o carcasa perfecta, neafectata de soc, dar discul din interior sa nu mai functioneze!

Preturile variaza – dupa capacitate, desigur – intre 390 lei (500 GB) si 1.940 lei (la reducere!, 8 TB, USB 3.1).

Primul este HDD Seagate Expansion 2 TB, USB 3.0, care poate fi achizitionat de la eMag cu doar 320 lei (resigilat)

Al doilea este HDD Seagate Innov8, 8 TB, USB 3.1 Type-C, dupa cum spuneam, cu pret redus de la 2.250 lei, acesta fiind primul hard disk estern care are conector Type-C, iar tehnologia inovativa Ignition Boost, impreuna cu USB 3.1, elimina necesitatea unei surse.

In articolul de maine vom discuta despre O alta solutie de stocare a datelor.

Daca aveti vreo problema cu hardurile, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.