Despre harddiscuri externe

Despre harddiscuri externe

 

Despre harddiscuri externe inca nu am vorbit pana acum dar, daca tot veni vorba de rack-uri si docking station, care transforma vechile noastre harduri in harduri „mobile”, cred ca este utila o informare si despre adevaratele harduri „la purtator”! Mai ales ca acestea ofera mult mai mult spatiu de stocare decat precedentele.

Despre harddiscuri externe

Despre harddiscuri externe

Nevoia de spatiu de stocare a fost, intotdeauna, una foarte presanta si prezenta la majoritatea utilizatorilor de sisteme de calcul, fie ele stationare sau portabile. In timp, s-a „nuantat” aceasta nevoie in doua directii diferite: una reprezentand nevoia de spatiu foarte rapid, pentru sistemul de operare – si sici au intrat in rol SSD-urile – si una nevoia de spatiu de stocare pentru „depozitarea” u nor fisiere de mari dimensiuni sau foarte numeroase, cum sunt clipurile video si filmele sau fotografiile.

Pentru instalarea si rularea sistemului de operare este suficient un SSD, chiar daca este mic din punct de vedere al spatiului oferit, si este, prin definitie, as spune, stationar, indiferent daca este instalat pe un computer desktop sau pe un laptop (prin inlocuirea hardului originar cu un SSD – am discutat despre asta in articolele precedente – si atunci apare necesitatea unui hard disk cu mare capacitate de stocare, pentru restul fisierelor. Cum vechiul HDD (in rack sau doking station) nu este, probabil, foarte mare, a aparut necesitatea de a avea un altul… si asa a aparut hard disk-ul extern. Asta nu inseamna ca acestea sunt exclusiv pentru laptopuri! Si la computerele stationare, in urma upgrade-urilor repetate, se „completeaza toate sloturile cu HDD-uri vechi si… singura solutie este achizitionarea unuia extern. Pentru ca este vorba de un computer stationar, acesta poate fi si dimensional mai mare, si, in plus, se poate alimenta separat, de la priza, celelalte, pentru laptop, trebuind sa se poata alimenta prin portul USB, deci trebuie sa aiba un consum suficient de mic, ele fiind prin excelenta portabile.

In articolul urmator vom continua discutia despre harddiskuri externe cu Hard disk-uri externe pentru laptop.

 

Daca aveti vreo problema cu hardurile, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

 

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

 

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.