Ecranul laptopului afiseaza culori ciudate

Ecranul a început să arate culori ciudate.

Pclaptop iti vine in ajutor cu explicatii in depanarea placii de baza, în cazul în care pe ecranul laptopului au început să apară culori ciudate sau incorecte.

strange-colors-on-screen-05

TEST CU MONITOR EXTERN

Principalul pas de depanare este testarea prin ieșirea video pe un monitor extern (sau TV). Vă puteți conecta laptopul la un monitor extern utilizând un cablu VGA, cablu DVI, cablu HDMI sau un cablu S-Video, depinde de ce tip de conector aveți.

Cele mai multe modele au un conector VGA, deci ar fi cel mai comun mod de a conecta.

Unele laptopuri detecteaza monitorul extern automat și  încep afișarea imaginii pe ambele ecrane chiar de la pornire.

Alte modele pot detecta imaginea de pe monitor, dar afișare numai pe un singur ecran (intern sau extern). În acest caz, va trebui să comutați video între interior și exterior cu ajutorul tastei Fn și una dintre tastele F * din rândul de sus al tastaturii. Aceasta combinatie variază pentru diferite mărci, de exemplu, este Fn + F5 pentru Toshiba, Fn + F4 pentru HP, Fn + F8 pentru Dell, Fn + F7 Lenovo, etc …

DIAGNOSTICAREA CU UN MONITOR EXTERN.

Dacă ambele, ecranul intern și monitorul extern (sau TV) prezintă culori ciudate sau incorecte sau orice altă distorsiune a imaginii, acest lucru indica o problema a placii grafice.

Dacă numai ecranul intern prezinta imaginea distorsionata, dar imaginea externă pare a fi normala, problema este undeva în interiorul ecranului laptopului. Acest lucru ar putea fi cauzat de o defectiunea a cablului LCD, sau chiar de o un display cu probleme !

Tutorialul reprezinta o metoda de diagnosticare rapida.

Pentru o diagnosticare complexa va asteptam in unul din sediile noastre sau sa ne contactati la unul din numerele de telefon 0721.049.875 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.