Diverse considerende despre nivelele RAID in Linux
Diverse considerende despre nivelele RAID in Linux se refera la alte actiuni „colaterale” care pot fi executate pentru finalizarea cu succes a acestei configurari, trebuie sa recunoastem, putin mai dificila pentru un utilizator obisnuit. Si cum majoritatea suntem utilizatori „obisnuiti”, cred ca nu este lipsit de interes sa vedem despre ce este vorba.
Mai intai ar trebui actualizat „mdadm.conf” pentru ca, in continuare, sa se utilizeze acest fisier de configuratii, modificat. Actualizarea se face utilizand comanda „sudo update-initramfs – u”, iar dupa aceea, daca vreti sa verificati noua matrice RAID, puteti utiliza „mdadm –examine –scan”, care, daca totul este facut corespunzator, nu rebuie sa dea nici o eroare.
Apoi ar trebui sa formatati noul disc virtual (noua matrice RAID) intr-un sistem pe care il doriti, la alegere, in cazul nostru concret, ext4. Deci, comanda este ”sudo mkfs.ext4 / dev / md0”.
In continuare, pentru a monta noua matrice – a crea punctul de montare – care poate fi oriunde, se utilizeaza „mkdir ~ / autoprotectie.
Apoi se deschide fisierul „/ etc / fstab” pentru scriere cu „sudo nano / etc / fstab” si se adauga urmatoare alinie: „/ dev / md0 [path_to_mont_point]” cu ext4 1 2 ca valoare implicita, aceasta trebuind sa fie inlocuita, dupa situatia existenta, in cazul nostru exemplificativ aceasta comanda / cale fiind „/ dev / md0 / home / test /” valori implicite ext 4 1 2 .
Pentru folosirea fara restartare, folositi „mount –a sudo” si puteti folosi linistiti noul vostru hard RAID! In cazul in care acesta este „read-only”, cercetati permisiunile de utilizator pentru directorul de montare. Daca este „radacina” – root – se poate schimba acest lucru cu „sudo chown [username][cale], dupa care matricea RAID devine inscriptibila.
Asta e tot! A fost dificil? Nu disperati! Intotdeauna ceea ce nu stii este foarte greu! Dar aveti la dispozitie un prieten: PC Laptop !
Daca aveti nelamuriri, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.
Nu uitati sa sunati inainte la telefon 0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!
[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]
Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.
Pe maine!