Dispozitivul criptografic securizat SafeNet 5105

Dispozitivul criptografic securizat SafeNet 5105

 

Dispozitivul criptografic securizat SafeNet 5105 (5100)

Dispozitivul criptografic securizat SafeNet 5105 (5100)

Dispozitivul criptografic securizat SafeNet 5105 este un produs de varf, proiectat sa faca fata evolutiei viitoare a domeniului PKI, in acest sens avand implementat si algoritmul de criptare SHA2. Cheile private generate (de 1024 biti si 2048 de biti) sunt protejate la maximum, ele fiind stocate in chiar cipul tokenului, neputand fi extrase, sustrase sau deduse. Este foarte usor de utilizat – poate fi comparat cu un smart card fara cititor – se poate introduce intr-un port USB al oricarui computer sau laptop si este foarte usor de transportat, putand fi atasat ca un breloc, la un inel de chei sau chiar, pur si simplu, in buzunar.

Dispozitivul criptografic securizat SafeNet 5105 utilizeaza o tehnologie avansata de criptare, iar autentificarea se face atat prin dispozitiv cat si prin codul PIN stabilit. Un avantaj substatial ii confera non – repudierea, utilizarea tehnologiilor avansate PKI permitand semnarea chiar pe cipul tokenului, complet separat de mediul extern.

Servicii de de securitate oferite sunt foarte diverse, pornind de la logarea securizata la o retea, corespondenta prin e-mail securizat (semnare si criptare), acces extranet sau intranet ori autentificare Remote Access Service (RAS) si pana la semnarea tranzactiilor online (bursiere, e-banking) sau servicii guvernamentale cum ar fi serviciile sanitare sau inregistrarea autoturismelor. De asemenea este utilizat pentru securizarea comertului electronis B2B si B2C – semnarea si autentificarea tranzactiilor.

Sistemele de operare suportate sunt cele de dupa Windows 2000: Windows Server 2003 / R2, Windows Server 2008 / R2, Windows Server 2012 / R2, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 si Mac OS.

Algoritmii de criptare integrati sunt, de asemenea, foarte multi, enumeram doar pe cei mai cunoscuti: PKCS#11 V2.20, Mac Keychain (Token D), Smart Card Minidriver, MS CryptoAPI and CNG (CSP, KSP), Java Card 2.2.2, SSL v3,, IPsec/IKE, PC / SC. La fel ca majoritatea tokenurilor, dispozitivul criptografic securizat SafeNet 5105 retinele informatiile introduse minim 10 ani si se poate re-scrie de minim 500.000 ori. In urmatorul articol vom vorbi despre celalalt mare furnizor de servicii de certificare digitala, CertSign: „Certificate digitale calificate de la CertSign”.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.