Dispozitivele utilizate pentru certificatul digital calificat

Dispozitivele utilizate pentru certificatul digital calificat

 

Dispozitivele utilizate pentru certificatul digital calificat apartin, evident, celor trei firme autorizate sa presteze astfel de servicii – furnizarea de certificate digitale – DigiSign, CertSign si Transsped.

DigiSign utilizeaza o gama destul de mare de dispozitive, dintre care mentionam: eToken Pro 64k, eToken Pro 72k (de la Aladdin), eToken 5100 si eToken 5105 (de la SafeNet), acestea din urma suportand si algoritmul de criptare SHA2, realizate in vederea utilizarii si in viitor, rezistand la modernizarea industriei PKI.

CertSign utilizeaza tot un produs Aladdin Knowledge Systems si anume eToken Pro R2, care are dezavantajul ca nu este suportat de sistemele de operare GNU / Linux.

Transsped are doua dispozitive pe care le utilizeaza in acest scop, un card inteligent Athena IDProtect V3 si un eToken Pro de la SafeNet.

Le vom analiza pe rand, pentru a avea o vedere generala asupra posibilitatilor ce se deschid pentru noi in momentul cand va trebui sa utilizam un asemenea certificat, moment care poate fi mai apropiat decat ne imaginam, o serie de raportari catre sectia financiara fiind deja posibil a se transmite si semna electronic.

Dispozitivele utilizate pentru certificatul digital calificat - eToken Pro 64k

Dispozitivele utilizate pentru certificatul digital calificat – eToken Pro 64k

Cel mai utilizat dispozitiv pe care il pune la dispozitie DigiSign, este eToken Pro 64k, produs de firma Aladin Knowledge Systems. Acesta este utilizat pentru tranzactii financiare, e-Banking, e-Commerce ori tranzactii bursiere. Operatiunile de semnare digitala si autentificare RSA 1024 si RSA 2048 de biti sunt integrate si permit o usoara integrare in tehnologia cheii publice (PKI). In afara de acestea, mai suporta si alti algoritmi de criptare: AES, 3DES, SHA1. De retinut ca dispozitivul are conector tip USB, cu suport pentru USB 1.1 si 2.1, iar carcasa este din material plastic, rezistenta la socuri accidentale sau apa. Nivelul de securitate fizica si logica este unul inalt, certificat ITSEC LE4, Common Criteria EAL4 / EAL5 si FIPS 140-2 L2&3. Se garanteaza un numar de minimum 500.000 de rescrieri, iar memorarea datelor este retinuta minimum 10 ani!

Ar mai fi de spus despre aplicatiile compatibile: Microsoft Outlook sau Outlook Express, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Netscape Messenger, Lotus Notes sau autentificare WAC. Ca sistem de operare, este, din nou, putin pretentios, putandu-se utiliza orice sistem de operare de dupa Windows 2000.

In afara de acest dispozitiv, dupa cum mentionam la inceputul acestui articol, DigiSign mai pune la dispozitia publicului – la un pret de numai 17 € + TVA – un dispozitiv mult mai performant, de viitor, numit SafeNet e Token 5105. Despre acesta vom discuta in urmatorul articol: ”Dispozitivul criptografic securizat SafeNet 5105

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.