Dispozitive Samsung pentru IoT

Dispozitive Samsung pentru IoT

 

… din care am prezentat in articolul precedent (IoT si Samsung) Smart Things Hub si Car Mode for Galaxy, sunt in toata gama de activitati, casnice sau profesionale, sau in legatura cu urmarirea sau intretinerea sanatatii omului. Din aceasta ultima categorie face parte dispozitivul a carui loc de utilizare este sub saltea (!), care culege si inregistreaza informatii despre somnul „stapanului”, astfel putand fi trase concluzii foarte utile despre calitatea, confortul, etapele sau durata somnului si, implicit, despre starea sanatatii sau nivelul stresului la care este supus.

Dispozitive Samsung pentru IoT - SleepSense

Dispozitive Samsung pentru IoT – SleepSense

Se numeste SleepSense si face mult mai mult decat cele descrise mai sus: controleaza dispozitivele din casa care au implicatii in activitatea utilizatorului – stinge lumina sau televizorul atunci cand sesizeaza ca acesta doarme, ori regleaza aerul conditionat pentru a face atmosfera propice activitatii (somn sau alta activitate). Dar punctul forete al acestui dispozitiv I.o.T este cel de a alerta in situatia in care depisteaza disfunctionalitati ale unora dintre organele pe care le monitorizeaza – si nu oricum ci cu o acuratete de peste 97% – si anume respiratia sau ritmul inimii! Si aceasta se poate extinde si la celelalte persoane din familie! Mai trebuie mentionata inca o caracteristica extraordinara: aceasta aplicatie de top poate da si sfaturi pentru imbunatatirea sanatatii sau stilului de viata, cel care a contribuit in mod substantial la aceasta fiind un specialist in cercetarea metabolismului, profesorul universitar de la Harvard, doctorul Christos Matzoros.

 

Repetam: aceste dispozitive Samsung pentru Iot cu iz de SF comunica toate intre ele precum si cu alte dispozitive „clasice” care, in acest caz, inglobeaza functii noi.

Vorbind de Samsung, cred ca este interesant de mentionat ca masinile de spalat Samsung sunt deja inglobate in sistem, fiind posibil sa fie comandate de la distanta – foarte mare distanta, am putea zice, dat fiind ca instrumentul de comanda este, acum, atat de obisnuitul smartphone – doua dintre ele fiind prezentate la IFA. Ambele sunt remarcabile, prima realizand performanta de a spala cu apa rece in ceva mai putin timp decat o ora, iar cealalta, vedeta, ofera posibilitatea utilizatorului de a adauga alte obiecte pentru spalat chiar daca ciclul de spalare a inceput! Modul de realizare este relativ simplu, actiunea realizandu-se prin intermediul unei usi suplimentare care sesizeaza intentia si opreste  automat masina iar mai apoi, dupa ce se inchide usa, reia ciclul din punctul in care a fost oprit. Cum era de asteptat, ambele variante pot fi comandate de la distanta, prin internet si vor putea fi achizitionate si in Europa la sfarsitul acestui an.

 

Samsung a luat foarte in serios acesta provocare – dat fiind si miza uriasa a profitului de obtinut in numai cinci ani – si este clar ca spera sa fi luat startul din „pole-position” – dat fiind ca are parte de concurenți de prima mana: Intel, Huawei, ARM sau Qualcomm…

 

Despre alte dispozitive Samsung puteti afla din articolul urmator: Samsung si dispozitive media pentru IoT!

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.