Dezavantajele Wi-Fi sunt avantajele Li-Fi

Dezavantajele Wi-Fi sunt avantajele Li-Fi

 

Dezavantajele Wi-Fi sunt avantajele Li-Fi

Dezavantajele Wi-Fi sunt avantajele Li-Fi

Spuneam in unul din articolele precedente ca sistemul Wi-Fi are patru limitari serioase, chiar daca si acum, cu toate aceste „greutati” legate de picioare,  continua sa fie cel mai utilizat sistem de transmisie la distanta a datelor si informatiilor.

Daca, revenind la noua tehnologie – Li-Fi – reluam aceste „dezavantaje” transpunandu-le acesteia, vom avea marea surpriza de le re-descoperi sub forma de avantaje!

Capacitatea. In urmatorii ani, datorita aglomeratiei, exista „pericolul” de a ramane fara spectru disponibil pentru Wi-Fi. Spectrul pentru Li-Fi este de 10.000 de ori mai mare si avem de 10.000 de ori mai multe LED-uri deja instalate ca infrastructura. Prin urmare, aceasta problema nu mai exista, dimpotriva, este mult loc liber disponibil!… :) .

Eficienta. Spuneam ca eficienta celor 1,4 milioane de statii este de 5%. Aceasta este de 100%, pentru ca este gratis! Becurile sunt deja montate si utilizate pentru iluminat; in cel mai rau caz putem vorbi despre eficienta becurilor cu LED care este mult superioara celorlalte trei variante mai raspandite: cu incandescenta, cu tuburi cu descarcare in gaze sau cu halogeni. Daca toata lumea ar schimba becurile cu cel cu LED, economia ar fi fantastica, sute de electrocentrale nu ar mai fi necesare.

Disponibilitate. Wi-Fi nu este disponibil in anumite zone in care pot influenta aparatura existenta si, chiar daca ar fi necesara, nu poate fi folosita! In cazul Li-Fi, este exact invers! Becuri pentru iluminat sunt deja si in avion, si in spital si in instalatiile de cercetare sau industriale. Exista chiar si in smartphone – blitz cu LED! Dupa cum se vede, avem peste tot surse de transmitere de mare viteza a datelor. Deci… disponibilitate aproape 100%

Securitatea. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme, daca nu cea mai mare! Sistemul Wi-Fi se transmite in toate directiile, trece si prin ziduri si poate fi receptionata / interceptata de la distanta. Prin urmare este foarte greu de securizat. In cazul Li-Fi, treburile sunt foarte simple: lumina nu trece prin ziduri si nu poate fi interceptata din exteriorul locatiei unde se emite si receptioneaza. In cazul extrem in care ar putea fi interceptata, acest lucru se vede imediat! In plus, daca nu dorim ca o emisie sa fie interceptata, se poate muta emitatorul, astfel incat receptorul nu va avea ce receptiona. Deci, efectiv, putem vedea incotro merg datele, in ce directie! Securitate aproape 100%.

Utilitatea si domeniul de utilizare sunt cu mult mai mari, am exemplificat doar cateva dar mai sunt si altele foarte importante: in industrie sunt instalatii in care nu pot fi folosite undele radio pentru ca genereaza scantei la antena, sau noile instrumente medicale… Deci, precum am spus, dezavantajele Wi-Fi sunt avantajele Li-Fi !

Unde este lumina, poate fi transmitere de date! Aceasta este esenta acestei tehnologii.

Daca in loc de 14 miliarde de becuri am avea 14 miliarde de Li-Fi-uri, pe tot globul, vitorul nostru ar fi mai curat, mai stralucitor si… mai verde!

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.