Avantajele comunicarii fara fir prin becuri LED

Avantajele comunicarii fara fir prin becuri LED

 

Avantajele comunicarii fara fir prin becuri LED se releva, in primul rand, din disparitia celor patru limitari pe care le prezinta actualul sistem Wi-Fi, completate insa cu multe altele, dupa cum a a aratat si Harald HAAS in sala Conferintei TED (Technology, Entertainment, Design), unde a lansat pentru prima data acest concept.

Avantajele comunicarii fara fir prin becuri LED

Avantajele comunicarii fara fir prin becuri LED

Experimentul, mai bine zis demonstratia, a fost una destul de simpla dar suficient de graitoare, care a scos, in primul rand, in evidenta faptul ca transmiterea informatiilor prin intermediul luminii emise de LED nu este dependenta de lumina inconjuratoare, indiferent de culoarea sau intensitatea ei. Demonstratia a constat in transmisia unui clip video HD, care a decurs ireprosabil, fara nici un fel de incidente – intarzieri sau blocari de imagine. Intr-un bec LED (care costa 3 $, cam ca la noi…) s-a introdus tehnologia de procesare a semnalului, iar lumina modulata va fi captata de un receptor care va converti schimbarile detectate intr-un semnal electric si apoi intr-un flux de date de foarte mare viteza. Se previzioneaza ca acest detector va putea fi introdus in smartphon-uri, sau chiar sa se utilizeze camera proprie pentru receptionarea semnalului luminos emis de becul LED.

Dupa cum spuneam mai sus, transmisia nu este dependenta de lumina inconjuratoare, nici de intensitatea ei si nici de sursa sau culoare, receptorul fiind sensibil doar la lumina modulata. Se pune intrebarea: trebuie sa tinem lumina aprinsa continuu, pentru a avea semnal? In principiu, da! Dar se poate scadea intensitatea luminii la minimum, fara ca transmisia sa fie afectata!

Viteza este un alt punct forte al acestei tehnologii, ea ajungand, in laborator, la aproximativ 224 GB / sec., adica – pentru a sesiza mai bine ce inseamna asta – transmiterea, intr-o secunda, a 50 de filme tip DVD (4,5 GB).

Specialistii din laboratoarele companiei Velmenni, din Tallin, au introdus aceasta tehnologie in birourile lor si au ajuns la o viteza de transmitere a datelor de 1 Gb / s.

Despre avantajele comunicarii fara fir prin becuri LED, avantaje care fac din ea o tehnologie a viitorului, puteti citi in urmatorul articol: Dezavantajele Wi-Fi sunt avantajele Li-Fi

 

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.