Despre sistemul de operare Windows 10

Despre sistemul de operare Windows 10

 

Despre sistemul de operare Windows 10 se poate spune, acum, dupa catva timp de la lansare, ca este, intr-adevar, cel mai rapid sistem de operare de pana acum. Si nu numai atat! Este si cel mai stabil si compatibil 100% cu sistemele de operare anterioare, adica tot ce s-a rulat pe Windows 7 – 8 – 8.1 va merge, fara probleme si in Windows 10.

Cu alte cuvinte, este cel mai bun sistem de operare existent la ora actuala (evident, daca nu luam in considerare Linux :) ). De ce? Pentru ca Win 10 = Win 7 + Win 8, adica este un Windows 7 la care s-au adaugat partile bune din Windows 8.

Despre sistemul de operare Windows 10 - Cortana

Despre sistemul de operare Windows 10 – Cortana

Daca la cele spuse mai sus adaugam si o mai buna securitate, Windows 10 avand incluse o serie de functii noi de securitate, atunci putem conchide ca acesta are cu mult mai putine lipsuri decat variantele precedente. Printre ele putem remarca Windows Hello – care, deocamdata nu este disponibila pentru toti – datorita caruia nu vei avea teama ca altcineva iti va folosi computerul, pentru ca ca utiliza autentificari auditive, vizuale sau chiar pe baza de amprenta, si… secretara personala Cortana. Aceasta, desi deocamdata nu cunoaste limba romana, iti va fi de mare ajutor pentru ca iti va oferi o mare diversitate de informatii utile, de care ai nevoie la un moment dat, cum ar fi despre traficul auto, vremea intr-o anumita zona sau cat costa produsul „X” de la magazinul „Y”. Ba chiar iti va spune si bancuri!.

Mai trebuie spus si ca aplicatiile existente in versiunile anterioare de Windoows – Vremea, Calculator, Calendar, Stiri, Muzica si chiar Magazinul de aplicatii – au fost imbunatatite, iar batranul Internet Explorer a aruncat bastonul si s-a transformat in tanarul Edge. Consum redus de resurse, interfata noua, toate arata ca se afla pe aceeasi treapta cu celelalte browsere de top, ramane sa-i vedem evolutia in timp, daca poate tine pasul cu ele si in privinta dezvoltarii periodice.

In urmatorul articol vom vedea Cum se instaleaza sistemul de operare Windows 10.

Daca aveti probleme sau doriti informatii despre sistemul de operare Windows 10, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

 

 

2 Comentarii, spune si tu ceva..

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  1. Intrebare?
    Ce sanse sunt sa se poata instala Win 10 pe un Laptop: Dell Inspiron 15R N5110, chiar daca imi zice cand vreu sa fac Up-Date la Windows 10 ca nu este compatibil, BIOS-UL! Multumesc!

    • Buna ziua, noi am mai instalat pe acest model de laptop windows 10 si nu a avut probleme. In principiu nu ar trebui sa intampinati problema la instalare win 10. Este posibil sa aveti probleme daca ii dati update de la win 7/8 la win 10. Nu intoteauna merge updateul corespunzator si pot aparea probleme