Despre surse de alimentare computer

Despre surse de alimentare computer

 

Despre surse de alimentare computer

Despre surse de alimentare computer

Despre surse de alimentare computer nu se vorbeste foarte mult, acestea fiind, mai intotdeauna puse pe planul secund la chizitionarea componentelor necesare unui computer. Unul dintre motive ar fi acela ca majoritatea utilizatorilor „casnici” cumpara computerul complet din magazin si nu il intereseaza ce este inauntru, totul este „sa mearga”. Si, de obicei, merge o perioada – in general pana iese din perioada de garantie :) – apoi apare problema inlocuirii sursei de alimentare, care este unul din defectele cele mai des intalnite. Urmeaza rezolvarea, in doua variante posibile. Prima, cu ajutorul prietenilor „specialisti” dintre care, in mod sigur, unul poseda o sursa „trasnet” aproape nou-nouta – si-a imbunatatit computerul, l-a facut de gaming – si nu costa decat 150 de lei! Asa de mult? – te miri tu – vrei una la juma’de pret sau mai putin, 50 – 60 de lei. Daca ai retineri, te duci la un Service – varianta a doua – si vei avea surpriza, daca ai dat de specialisti, sa ti se propuna o sursa mai scumpa de 150 de lei, ceea ce te va duce la o confuzie totala: prietenul avea dreptate? Asa de scumpe sunt sursele? Ca doar ai vazut prin magazine si de 50 – 60 de lei!

Daca nu cunosti macar notiunile de baza despre sursele de alimentare ale computerelor si vei cauta sa vezi alte preturi, vei avea marea surpriza sa vezi surse de 400 W la 50 de lei si de 500 W la 300 de lei. Ce va spune asta? Ca nu puterea sursei este criteriul cel mai important in alegerea sursei si nici in formarea pretului ei de vanzare.

Sistemele preconfigurate care se gasesc in comert au surse ieftine, de genul celor de 50 – 60 de lei, care sunt, oarecum, „de unica folosinta”, adica sa te tina un an, cat este perioada de garantie, pentru ca pretul total al computerului sa fie cat mai mic. Cum va putea avea un computer de  1000 de lei o sursa de 300 lei?

Sursa de alimentare este una din componentele foarte importante ale sistemului de calcul, intrucat de ea depinde „viata si sanatatea” subansamblelor pe care le alimenteaza, ea este, de fapt, „motorul” caomputerului.

Nu trebuie sa va „zgarciti” la acizitionarea unei surse de alimentare, pentru ca o sursa buna, in afara de faptul ca nu va va rapi timp si nu va va consuma bani cu reparatiile, va va economisi si energia electrica, sursele bune avand un randament ridicat, prin urmare consumand mai putin.

In urmatoarele articole vom vedea care sunt „Criteriile de alegere a sursei de alimentare”, fapt care vine ca o completare a seriei precedente, Carcase ieftine si bune, Carcase scumpe si foarte bune si celelalte…

 

Daca aveti probleme sau doriti informatii, de orice fel din domeniul IT, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

S-auzim de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.