Carcase scumpe si foarte bune

Carcase scumpe si foarte bune

 

Carcase scumpe si foarte bune exista la majoritatea producatorilor de astfel de subansamble dar aceasta categorie nu se adreseaza utilizatorilor „de rand” ci a celor care poseda sau isi construiesc un sistem de inalta calitate si, in acelasi timp si foarte scump, cum sunt – este exemplul cel mai la indemana – cel al gamer-ilor pasionati. Nu vom trece in revista multe variante de carcase de acest fel, o vom lua pe cea mai buna si, cred, cea mai scumpa, totodata: Carcasa Corsair Obsidian 900D Super Tower.

Carcase scumpe si foarte bune - Corsair Obsidian 900D

Carcase scumpe si foarte bune – Corsair Obsidian 900D

Aceasta carcasa este destinata proiectelor mari, care contin procesoare grafice duale, de mare putere sau quadruple, care necesita racire cu lichid sau pentru un server de fisiere „monstru” cum descriu producatorii aceasta carcasa. In nici un caz nu ar putea sa spuna cineva ca este lipsa de spatiu in aceasta carcasa! Va veti convinge imediat, voi enumera cateva din componentele care pot fi montate in aceasta carcasa si imi veti da dreptate. Pot fi montate 9 (noua!) hard disk-uri sau SSD-uri, 4 componente de 5,25” (gen unitate optica), are doua compartimente pentru sursa de alimentare dubla iar daca cele 9 harduri nu sunt suficiente, se mai poate extinde acest numar pana la 15 prin adaugarea de lacasuri suplimentare.

In domeniul racirii, performantele sunt, la fel, incredibile: suporta pana la 15 locatii de montare, initial fiind montate 3 ventilatoare de 120 mm. de admisie fata si unul de 140 mm. de evacuare in spate. O proiectare optimizata pentru racire necesita trei lucruri, pe care aceasta carcasa le indeplineste in totalitate: o foarte buna ventialtie pasiva, optiuni flexibile de montare a ventilatoarelor pentru un flux de aer corespunzator si posibilitati de adaugare de sisteme de racire activa mai sofisticate.

Sa nu uitam si de cele patru filtre de aer detasabile.

La capitolul rezistenta sta la fel de bine: carcasa este construita pe un cadru de hotel si aluminiu turnat, are panouri din otel masiv iar suprafata striata de aluminiu este foarte rezistenta la zgarieturi si nu evidentiaza amprentele,  in acest fel fiind foarte usor de intretinut.

Alte detalii tehnice:

  • suporta placi de baza E-ATX, ATX, mATX, mIATX, HPTX;
  • locasul de montare asursei este jos – sursa nu este inclusa;
  • 3 x Hot-Swap Drive Bays
  • inaltime cooler CPU: 170 mm.
  • lungime placa grafica 500 mm. (!);
  • 2 x USB 3.0, 4 x USB 2.0, 2 x jack de 3,5 mm;
  • panou lateral transparent;
  • dimensiuni: 650 x 692 x 252 mm. si 18,6 kg.!

Toate minunatiile astea le poti avea pentru „doar” 1.746,74 lei – PC Garage si 1.568 lei pcbit.ro

Daca aveti probleme sau doriti informatii, de orice fel din domeniul IT, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

S-auzim de bine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.