Cum se instaleaza sistemul de operare Windows 10

Cum se instaleaza sistemul de operare Windows 10

 

Cum se instaleaza sistemul de operare Windows 10 este o intrebare cat se poate de logica, odata ce v-am convins, in articolul precedent, ca acesta este cel mai bun sistem de operare la ora actuala, bineinteles, daca nu doriti, sub nici o forma, sa incercati Linux! :) .

Sunt doua modalitati de a face acest lucru, in functie de sistemul pe care il aveti, adica de sistemul de operare pe care il aveti deja instalat pe computer: Update sau Clean Install

Cum se instaleaza sistemul de operare Windows 10

Cum se instaleaza sistemul de operare Windows 10

Dupa cum se poate observa din ilustratia alaturata (preluata de la www.quantumbooks.com, intrucat este excelenta!), Windows-urile XP si Vista sunt „taiate de pe lista”, daca aveti unul dintre ele instalat, nu puteti face upgrade ci va trebui sa instalati varianta „curata”.

Daca aveti pe computer Windows 7 – Starter, Home Basic sau Home Premium – ori Windows 8.1, atunci puteti trece fara probleme la Windows 10 Home, in vreme ce Windows 7 Professional si Ultimate, precum si Windows 8, Windows 8.1 Pro Students si Windows 8.1 Pro dau posibilitatea de a faca upgrade la Windows 10 Pro. Cei care au fost deosebit de curiosi sa vada ce poate noul sistem de operare si au instalat Windows 10 Preview, pot opta intre Windows 10 Home sau Pro.

Posesorii de telefoane si / sau tablete cu Windows 8.1, pot, de asemenea sa faca upgrade, insa la varianta special creata pentru dispozitivele mobile: Windows 10 Mobile.

 

Daca, avand instalat unul dintre sistemele compatibile de mai sus, ati facut update-ul KB 3035583, atunci iti va aparea o notificare ca poti trece la Windows 10 prin procedura upgade-arii. In caz contrar, va trebui sa utilizati „Plan B” pentru a trece la Win 10. Aceasta consta in descarcarea Windows Media Creation Tool (varianta o alegeti in functie de compuiterul pe care il aveti – 32-bit sau 64-bit), deschiderea acestuia, acceptarea Termenilor de Licenta si selectarea variantei dorite: „Upgrade this PC now” sau „Create installation media for another PC”. Apoi urmeaza, normal, „Next” pana cand instalarea este finalizata.

Acum stiti cum se instaleaza sistemul de operare Windows 10 prin varianta de upgrade, dar daca doriti si cealalta varianta, crearea unui suport pentru un alt PC, va trebui sa… cititi si urmatorul articol: Crearea unui suport fizic pentru instalarea Win10.

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.