Despre influenta extensiilor browserelor asupra vitezei computerului

Despre influenta extensiilor browserelor asupra vitezei computerului

 

Despre influenta extensiilor browserelor asupra vitezei computerului - Mozilla Firefox

Despre influenta extensiilor browserelor asupra vitezei computerului – Mozilla Firefox

Despre influenta extensiilor browserelor asupra vitezei computerului este foarte probabil ca nu v-ati gandit pentru ca nu pare a avea o legatura directa cu aceasta, insa daca veti verifica si veti vedea ca aceste extensii consuma destul de multa memorie, atunci, probabil, veti fi mai atenti cu extensiile pe care le veti activa, atat ca numar cat si ca importanta. Tendinta este sa ai cat mai multe – si Mozilla Firefox exceleaza la acest capitol avand o sumedenie de plugin-uri puse la dispozitia utilizatorului – insa nu toate sunt atat de importante si / sau utile incat sa justifice micsorarea semnificativa a vitezei computerului la rularea aplicatiilor.

Despre influenta extensiilor browserelor asupra vitezei computerului - verificare in Chrome

Despre influenta extensiilor browserelor asupra vitezei computerului – verificare in Chrome

Este foarte simplu – spre deosebire de Mozilla Firefox – sa verificam cantitatea de memorie pe care o „absoarbe” una sau mai multe extensii adaugate browser-ului Google Chrome, pentru ca acesta are deja instrumentul de masura: Task Managerul (Managerul de activitati) din Chrome (vezi foto, pentru a vedea unde se gaseste si cum se utilizeaza.

Despre influenta extensiilor browserelor asupra vitezei computerului - Task Managerul din Chrome

Despre influenta extensiilor browserelor asupra vitezei computerului – Task Managerul din Chrome

Trebuie sa faceti clickk pe tab-ul „Memory” pentru a se ordona task-urile dupa memoria consumata sau pe tab-ul „Task” pentru a obtine o ordonare dupa natura activitatii, in acest mod extensiile fiind grupate una langa cealalta. Mai exista posibilitatatea, daca doriti sa vedeti mai multe informatii, sa faceti click pe link-ul „Stats for nerds”, care se gaseste in partea din stanga, jos.

Dupa cum mentionam mai sus, utilizatorii browserului Mozilla Firefox nu au acest noroc, chiar daca browserul in sine consuma foarte putine resurse, pentru a vedea exact cata memorie consuma fiecare extensie, trebuie sa fii un utilizator ceva mai avansat. Din aceast cauza, despre acest subiect interesant vom discuta intr-un articol separat, destinat utilizatorilor curiosi care au ceva mai multe cunostinte despre computere si despre utilizarea lor, atat despre Mozilla Firefox cat si despre alt browser foarte cunoscut si utilizat: Opera. Deci, maine, nu ratati „Memoria consumata de extensiile browserelor Firefox si Opera”.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.