Crearea unui suport fizic pentru instalarea Win10

Crearea unui suport fizic pentru instalarea Win10

 

Crearea unui suport fizic pentru instalarea Windows 10 nu este o „operatie” foarte grea daca utilizati, dupa cum ati vazut in articolul precedent, un tool pus la dispozitie chiar de catre Microsoft. Dupa ce ati descarcat Windows Media Creation Tool si l-ati lansat in executie, urmeaza selectarea variantei dorite: „Upgrade this PC now” sau „Create installation media for another PC”. In cazul in care doriti sa creati un DVD sau un stick de pe care sa instalati Windows 10 pe un alt computer, alegeti varianta a doua, in ecranul urmator urmand sa selectati limba (exista si posibilitatea de a selecta limba romana), apoi editia (Windows 10 N sau Windows 10 Home Single Language) si arhitectura computerului (32-bit x86, 64-bit x64 sau ambele) ori sa alegeti varianta mai simpla, bifarea optiunii „Use the recommended option for this PC” in cazul in care doriti sa instalati Windows 10 tot pe acel computer, dar mai tarziu, sau daca doriti sa il instalati pe un alt computer identic.

Crearea unui suport fizic pentru instalarea Win10 cu Windows Media Creation Tool - Crearea fisierului ISO

Crearea unui suport fizic pentru instalarea Win10 cu Windows Media Creation Tool – Crearea fisierului ISO

Pasul urmator este alegerea suportului pe care doriti sa il folositi (Choose wich media to use), variantele fiind doar doua: USB flash drive sau ISO file. Stick-ul trebuie sa fie de minimum 4 GB, spatiul liber necesar fiind de aproximativ 3 GB. Evident ca, dupa alegerea folderului unde va fi creat fisierul ISO si finalizarea realizarii acestuia, va trebui sa il transferati („ardeti”) pe un DVD. Dupa selectarea destinatiei fisierului ISO, va incepe descarcarea Windows-ului 10, timp in care puteti utiliza in continuare computerul.

Crearea unui suport fizic pentru instalarea Win10 cu Windows Media Creation Tool

Crearea unui suport fizic pentru instalarea Win10 cu Windows Media Creation Tool

Dupa cum spuneam la inceput, Windows 10 este cel mai bun produs realizat de Microsoft pana acum, fiind un Windows „pentru toata lumea”, fie ei gamer-i, lucratori sau „navigatori” pe internet ori creatori.

In urma executarii operatiilor expuse mai sus, toata lumea ar trebui sa fie fericita posesoare a unui Windows 10 „trasnet” care sa mearga „snur” insa… trebuie sa recunoastem ca nu este chiar asa, o foarte mica parte dintre utilizatori J neavand o licenta pentru Windows-ul L pe care-l folosesc actualmente si in consecinta nu vor putea face upgrade-ul la Windows 10 – le acesta grozav!

Ei bine, nu disperati si nu va panicati! Pentru orice problema exista o rezolvare! Numai ca n-o s-o aflati acum ci in articolul urmator: Cum putem activa Windows 10.

 

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.