Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10

 

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10

Si nu oricare Windows 10 ci ultima varianta gratuita!

La ce-ti trebuie? Evident ca la re-instalarea sistemului de operare dupa ce ti-ai schimbat hard disk-ul sau ti l-ai virusat bine de tot. Daca ai facut upgrade de la Windows 7 su 8.1, nu e nici o problema cu licenta, ea fiind deja „inscrisa” pe serverul Microsoft si daca faceti o instalare „pe curat” (hard gol sau partitie formatata „proaspat”), windows-ul va fi activat in cateva minute.

Este de mentionat ca s-a facut deja primul upgrade, pe care puteti sa-l descarcati simplu, dupa instalarea windows-ului, este de preferat sa aveti pregatit un windows – ultima varianta – pe un stick bootabil.

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10

Cum se face? Mai intai descarcam un mic program pus la dispozitie de Microsoft – instrument de creare a suporturilor fizice – care se numeste „MediaCreationTool.exe”  si, dupa ce urmati link-ul, faceti click pe „Descarcati instrumentul acum”.

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10 - Selectie limba - editie - arhitectura

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10 – Selectie limba – editie – arhitectura

Odata descarcat, re ruleaza programul si se alege, in primul rand daca doriti sa faceti un upgrade imediat sau doriti sa obtineti un instrument de instalare a windows-ului pe aun alt computer. Urmeaza alegeri importante: limba, arhitectura (32 sau 64 de biti) si editia, instrumentul putand fi utilizat si pentru crearea suporturilor pentru instalarea si a altor sisteme de operare.

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10 - Descarcare Windows 10

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10 – Descarcare Windows 10

Odata facute selectiile, se trece la descarcarea Windows 10.

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10 - Alegere suport sau imagine

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10 – Alegere suport sau imagine

Dupa terminarea descarcarii, va trebui sa alegeti ce anume vreti sa obtineti: un USB bootabil sau un fisier .iso care urmeaza a fi inscriptionat pe un DVD.

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10 - Alegere suport sau imagine

Cum sa faci un stick bootabil cu Windows 10 – Alegere suport sau imagine

Daca alegeti .iso, se va trece la crearea fisierului .iso, urmat, evident, de ultima alegere: ori salvati fisierul (in jur de 2,39 GB) ori deschideti DVD burner si „ardeti” pe loc DVD-ul cu sistemul de operare. Dupa ce apasati „Finish”, mai dureaza cateva zeci de secunde pana se sterg fisierele temporare aparute in timpul operatiilor.

Odata ce aveti fisierul .iso, este foarte simplu de inscriptionat pe DVD, dar pentru a crea un stick USB este necesar sa mai descarcati si instalati un alt programel pus la dispozitie tot de Microsoft: Windows USB/DVD Download Tool.

Continuarea.. in  Crearea stickului USB bootabil cu Win 10.

 

Daca aveti probleme cu sistemele de calcul – orice fel de probleme – va asteptam sa sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunoștințele lor vaste, rezolvand prompt si profesionist problemele, garantat!

 

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai de bine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.