Cum sa cheltuiesti putin pentru a economisi mult

Cum sa cheltuiesti putin pentru a economisi mult

 

Timpul trece, aparatura, de orice tip, imbatraneste si ea, precum oamenii, si vine vremea sa alegi ce urmeaza sa faci: sa cumperi alt laptop sau computer, nou, sa-l upgradezi pe cel vechi sau sa cumperi unul „nou” second hand :) . Cand situatia financiara este bine consolidata, va puteti permite sa achizitionati un sistem nou-nout, performant si… frumos! Dar nu toti sunt atat de norocosi, asa incat vom avea in vedere pe cei cu care viata a fost mai putin generoasa (in bani, pentru ca, dupa cum spune „Legea Compensatiei”, pierzi intr-o parte, castigi in cealalta – in general se compenseaza „fizicul” cu „sentimentalul”, adica pierderea materiala este compensata cu surplus de iubire ( :) ) – si care trebuie sa aiba in vedere celelalte doua posibilitati sau… o a treia! Despre aceasta vom discuta in articolul acesta, variantele celelalte fiind deja discutate pe acest blog.

In consecinta, vom lasa deoparte un laptop second hand sau o upgradare care, totusi, costa destul de mult daca dorim sa luam ceva care sa ne tina macar un an sau doi. Ne vom focaliza atentia, deci, spre alte metode care sa nu presupuna achizitii si nici upgrade-uri, deci vom incerca sa vedem ce se poate face cu ceea ce avem, cu laptopul sau computerul existent.

Cum sa cheltuiesti putin pentru a economisi mult - Curatarea de praf

Cum sa cheltuiesti putin pentru a economisi mult – Curatarea de praf

Functionarea este influentata, am spus-o des si in multe articole (mai ales cand este vorba de laptopuri, dar este valabila si in cazul desktop-urilor) de temperatura de functionare a componentelor „de baza” (procesor si cipul grafic), dar si a celorlalte, „complementare” (hard disk, placa de baza, memorii). Solutia o cunoasteti, dar nu voi obosi sa o repet cu orice ocazie: curatarea de praf, care, la ambele tipuri de sisteme de calcul este indicat sa se fac macar de doua ori pe an. Ca sa realizati mai bine ce inseamna sa „lucrezi” in conditii de acoperire cu o patura de praf, imaginati-va ca sunteti in plina vara, cu 30-40 grade temperatura, acoperiti cu o patura groasa de lana, si trebuie sa munciti constiincios, rapid si corect!

Pana acum, dupa cum vedeti, daca nu o faceti singuri (in cazul computerelor stationare), cheltuiti maximum 50 lei, cat costa o curatare profesionala la noi la Service, asta insemnand doua curatari de praf daca le faceti in acelasi an calendaristic, adica a doua e gratis!

In urmatorul articol vom vedea cum sa facem sa cheltuim, de asemenea, putin, cu beneficii notabile, care sa suplineasca, intr-o oarecare masura, faptul ca nu putem investi intr-un alt sistem.

Cititi, deci, si „Cheltuieli mici, economii mari”.

Daca doriti consiliere pentru orice problema din domeniul calculatoarelor, nu trebuie decat sa sunati la 0763 644 629 (daca locuiti in zona Crangasi) sau 0765 941 097 (daca locuiti in zona Dristor) si specialistii nostri va vor da sfaturi profesioniste, deci competente si va vor indruma pentru achizitionarea siatemului celui mai bun ca raport performanta / pret.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.