Cheltuieli mici care fac economii mari

Cheltuieli mici care fac economii mari

 

De obicei, luam in considerare achizitionarea unui nou laptop sau computer in momentul in care acesta numai functioneaza corespunzator, primul „simptom” fiind acela ca este mult mai lent decat era la inceput. In articolul precedent am pus accent pe curatarea de praf, care este una dintre cele mai intalnite cauze de defectare a sistemului si, totodata de incetinire a lui. Vom trece in revistasi alte solutii de „revigorare” a acestuia, fara a consuma resurse materiale decat in ultima instanta.

Prima masura ar fi reinstalarea sistemului de operare mai ales daca am instalat si dezinstalat multe programe, care, desi se presupune ca sterg urmele prezentei lor in sistem, nu o fac intotdeauna, astfel incat, in registrii Windows-ului raman inregistrari care incetinesc functionarea acestuia intrucat, la pornire, acesta citeste toti registrii.

O masura derivata din precedenta este schimbarea sistemului de operare cu unul mai performant, daca este posibil si configuratia permite acest lucru cu cheltuieli mici, cum ar fi cumpararea unei memorii de 1 GB de RAM. Ca exemplu, este preferabil sa renuntati la Windows XP pentru Windows 7, cerintele hardware nefiind foarte mari dar functionarea fiind mult imbunatatita, Windows-ul 7 gestionand mult mai bine resursele existente.

Cheltuieli mici care fac economii mari

Cheltuieli mici care fac economii mari

In graficul de întreținere al sistemului de calcul trebuie neaparat evidentiata schimbarea pastei termoconductoare care este aplicata intre procesoare si radiatoare, ata la microprocesorul principal cat si la cel de pe placa video. Operatia se poate programa odata cu cea de curatare de praf, pentru ca necesita demontarea laptopului, iar cumularea aduce si o reducere de pret, astfel incat ajunge la 85 lei (din care 50 era curatarea), iar daca o faceti in mod programat, puteti obtine si „reducerea de fidelitate”, pretul maxim devenind astfel doar 70 lei pentru ambele operatii.De ce trebuie sa facem acest lucru? Pentru ca orice componenta care se incalzeste excesiv isi micsoreaza mult durata de viata, respectiv puterea, si nu mai da acelasi randament, in final, daca acest regim de functionare se prelungeste mai mult, se deterioreaza complet.

Nu va grabiti sa considerati ca asta e tot! Vom continua pe tema „Cheltuieli mici care fac economii mari” cu alte cateva posibilitati de revigorare a laptopului sau computerului care sa nu necesite cheltuieli mari dar sa aiba efecte consistente. Deci, ne „vedem” la articolul Economiile mari se fac cu cheltuieli mici.

 

Daca doriti consiliere pentru orice problema din domeniul laptopurilor sau computerelor, nu trebuie decat sa sunati la 0763 644 629 (daca locuiti in zona Crangasi) sau 0765 941 097 (daca locuiti in zona Dristor) si specialistii nostri va vor da sfaturi profesioniste, deci competente si va vor indruma pentru optimizarea sistemului dumneavoastra fara costuri exgerate si consum mare de timp.

 

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai de bine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.