Cum conectezi televizorul la tableta

In partea a doua va vom oferi informatii utile despre cum sa conectezi un televizor la  tableta cat si alte informatii cu privire la conexiunea celor doua aparate electronice.

Cum conectezi televizorul?

Cum conectezi televizorul

Cum conectezi televizorul …

Televizorul este un obiect important in viata majoritatii oamenilor, astfel incat devine imperioasa necesitatea de a gasi modalitatea de a-l folosi in comun cu toti membrii familiei/comunitatii. Aproape toti avem un dispozitiv mobil modern – smartphon sau tableta – si exista situatii cand dorim sa impartasim si celorlalti un album de fotografii, un clip facut de noi la mare sau, de ce nu, un film bun pe care ni l-a dat un prieten! Si atunci apare intrebarea: cum sa fac sa vad pe TV ceea ce am pe telefon sau tableta? Iata cum!

Modalitati de conectare televizor la tableta

Se poate face acest lucru in mai multe moduri, in principal apartinand de doua categorii: cu fir sau fara fir (wireless).

Pentru tablete, este foarte simplu. Toate au un port mini-  sau micro-HDMI si astfel se pot cupla la orice televizor de generatie mai noua, necesitand doar un cablu HDMI–mini-/micro-HDMI.

In cazul telefoanelor situatia se complica putin intrucat acestea nu au mufa HDMI ci doar micro-USB, astfel incat este necesar un adaptor USB-HDMI. Exista insa si telefoane care nu au mufa micro-USB sau aceasta nu preia semnalul si atunci este nevoie de adaptoare oficiale sau produse compatibile MHL (Mobile High-definition Link).

O alta varianta, eleganta, este si cea a dock-urilor, care includ cablul de conectare la TV; se aseaza telefonul in dock si  se conecteaza imediat, avand, in acelasi timp, si avantajul ca se incarca – lucru important, stiut fiin faptul ca redarea fisierelor media consuma mult din bateria telefonului. Si asa, ne apropiem de varianta, mai moderna, a conectarii fara fir.

 

Cele mai multe din terminalele mobile se incadreaza in trei mari grupe in functie de sistemul de operare utilizat: iOS, Android si Windows Phone.

 

In cazul iPhone, este necesar sa ai Apple TV – o cutiuta care se conecteaza la TV care are si telecomanda, se poate utiliza ca player dar ofera si acces la servicii online pentru browsing si e-mail. Un avantaj important pe care il ofera, pentru impatimitii gaming-ului, este ca ofera si acces la jocurile de pe iPhone, cunoscute pentru grafica lor extraordinara.

Pentru terminalele cu Android, Google a creeat Chromecast – un “stick” cu mufa HDMI – care se conecteaza la televizor, la orice televizor de la plasma incoace si la monitoarele care au mufa HDMI.  Este suficienta o retea Wi-Fi – existenta in orice casa – si, dupa conectare si configurare, reda continutul de pe ecranul telefonului pe ecranul televizorului sau monitorului.

Pentru telefoanele cu Windows Phone sunt mai putine aplicatii care permit conectarea la televizor. Telefoanele Nokia au o aplicatie speciala, Play To, care foloseste tehnologia DLNA si se poate conecta prin reteaua Wi-Fi.

 

O solutie interesanta este cea oferita de firma Belkin, care are un produs original, Belkin@TV Plus, care permite conectarea mai multor terminale la televizor, ramane mereu conectat si astfel nemaifiind nevoie de reluarea setarilor de fiecare data.

 

Despre conectarea smartphonurilor si tabletelor la televizor, fara adaptoare, fara fir si fara retea Wi-Fi… vom discuta in urmatoarea parte a acestui articol.

Citeste si urmatoarea parte “Cum conectezi un televizor la smartphone” sau prima parte “Cum conectezi un televizor la calculator sau laptop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comentarii, spune si tu ceva..

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

    • Buna ziua,
      aveti indicatiile de conectare televizor la tableta si la telefon in acest articol.
      Va dorim mult succes