Cum conectezi televizorul la smartphone

In cea dea treia parte vom explica cum poti conecta un televizor la orice tip de smartphone, iphone, samsung galaxy.

Televizorul este prezent in mai toate casele, iar modelele ultimilor ani a facut posibila conexiunea tuturor dispozitivelor mobile din dotare, astfel incat, cand se doreste vizionarea in comun a unui album de fotografii, a unui filmulet facut de noi la munte sau a unui film bun pe care ni l-a imprumutat un prieten, atunci acest lucru este posibil fara sa ne impiedicam prin casa de cabluri si, uneori, chiar fara sa avem o conexiune Wi-Fi! Iata cum!

Cum conectezi televizorul la smartphone

Pentru a putea conecta un dispozitiv mobil la televizor, trebuie ca ambele sa fie certificate DLNA (Digital Living Network Appliances) sau macar UPnP (Universal Plug and Play). Tot ce trebuie facut este sa se porneasca un server DLNA din telefon, restul se face din telecomanda televizorului.

Evident, pentru fiecare sistem de operare exista aplicatii diferite cu ajutorul carora putem sa conexam dispozitivul mobil la televizor.

Pentru iOS, exista AirPlay Mirroring si se pot utiliza urmatoarele

aparate, sau mai noi: iPhone 4S, iPad2, iPad mini si iPod touch

generatia 5.

AirPlay Mirroring 1

Pentru un periferic cu iOS 7 se procedeaza in felul urmator:

  • Se conecteaza ambele aparate la reteaua Wi-Fi;
  • Se gliseaza in sus ecranul, pentru a accesa Centrul de Control;
  • Se apasa AirPlay
  • Se apasa pe Apple TV si apoi pe Mirroring

Pe iPad trebuie derulat in sus lista de dispozitive pentru a ajunge la Mirroring.

Pentru Android exista mai multe aplicatii, in functie de producator pentru ca unele firme si-au dezvoltat aplicatii proprii pentru produsele lor.

AllShare Cast

Samsung a oferit tehnologia AllShare Cast, astfel incat daca ai un GalaxyS sau Note (orice generatie) si un Smart de la Samsung conexiunea este asigurata iar telefonul se poate folosi ca telecomanda. In cazul in care nu dispunem de un televizor compatibil, nu disperati: Samsung s-a gandit si la acest aspect si a creeat un adaptor USB – Samsung All Share Cast Dongle. Daca nici macar televizorul nu este Samsung, tot se mai gaseste o solutie: un adaptor USB compatibil Miracast/Wi-Fi direct. Cum se realizeaza conexiunea?

In setari, in partea de sus a ecranului, avem iconul AllShare Cast – o activam. Telefonul va incepe cautarea dispozitivelor compatibile; selectam televizorul nostru iar din meniul televizorului alegem sa ne conectam la telefon.

In situatia in care avem un telefon Samsung si un televizor LG, trebuie activata optiunea Miracast/Wi-Di (Setari/Retea) si,pe telefon, aplicatia AllShare Cast va gasi televizorul LG. Se da acceptul de sincronizare. De mentionat ca, in cazul unei conexiuni de acest fel, intre echipamente de la furnizori diferiti, poate exista un mic decalaj intre ele.

LG pune la dispozitie tehnologia Miracast. Conexiunea se face prin Wi-Di (Wi-Fi Direct) intre telefon si televizor, asa incat nu mai este necesar sa avem o retea wireless cu routerul aferent.

Mentiune: chiar daca telefonul suporta Miracast, este posibil, totusi, sa nu functioneze; este nevoie de o oarecare compatibilitate intre chipul de retea al telefonului (transmiter) si cel al televizorului (receptor).

Sony utilizeaza tot tehnologia Miracast pentru terminalele cu Android.

HTC ofera aplicatia MediaLink, care utilizeaza tot tehnologia DLNA.

Mai trebuie spus ca echipamentele mobile pot fi puse in legatura cu televizorul si prin intermediul consolelor de jocuri cum ar fi Playstation sau Xbox. Pentru prima este necesar a se utiliza tehnologia DLNA incorporata in echipamente, in vreme ce pentru a doua s-a realizat de catre Microsoft o aplicatie numita SmartGlass, compatibila cu Windows Phone, Windows 8.1 sau RT dar si cu sistemele iOS si Android. Sony are si ea o aplicatie dedicata  –  TV Sideview – dar aceasta este compatibila numai  cu anumite echipamente cu android.

Vezi prima parte “Cum conectezi un televizor la calculator sau laptop” sau a doua parte “Cum conectezi televizorul la tableta“.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.