Cum aflam cine consuma mai multa banda de internet

Cum aflam cine consuma mai multa banda de internet

 

Cum aflam cine consuma mai multa banda de internet

Cum aflam cine consuma mai multa banda de internet

Cum aflam cine consuma mai multa banda de internet si, mai ales, cum sa facem sa reducem consumatorii de banda in momentul in care avem nevoie de mai multa banda libera pentru descarcarea unor fisiere mari sau pentru streaming, este o intrebare legitima, chiar daca, in Romania, furnizorii de servicii internet ofera o banda destul de mare la preturi mai mult decat avantajoase. De altfel, se stie ca Romania este pe primele locuri in clasamentul furnizorilor de internet, si nu numai in Europa ci si in lume. Dar, chiar si asa, urmarind un clip pe YouTube, se poate ivi situatia in care apar sacadari deranjante sau, in cazul unui download care ne intereseaza in cel mai inalt grad, viteza de descarcare sa fie mai mica de un sfert din cat ar trebui sa fie (legile lui Murphy, evident, dar si prea multi consumatori de banda). De aceea, este firesc sa ne intrebam cum aflam cine consuma mai multa banda de internet si ce putem face pentru a determina daca nu cumva sunt aplicatii / programe care, fara sa fie foarte importante pentru noi, ruleaza in background si consuma din pretioasa banda de internet.

Cum aflam cine consuma mai multa banda de internet - Task Manager

Cum aflam cine consuma mai multa banda de internet – Task Manager

Problema este prea importanta, evident, pentru a fi trecuta cu vederea de realizatorii de sisteme de operare, astfel ca Microsoft – vorbim despre el pentru ca este cel mai utilizat de posesorii de sisteme de calcul – a prevazut un instrument care pune la dispozitie posibilitatea de a monitoriza si administra aplicatiile consumatoare de internet, prin urmare punand la dispozitia utilizatorului posibilitatea de a opri / inchide aplicatiile care consuma internet dar nu sunt absolut necesare la un moment dat. Incepand cu varianta Windows 8, a fost pusa la dispozitie varianta mult imbunatatita a Task Manager – ului – asa se numeste instrumentul de care vorbeam – care are inclus un sistem foarte precis unde se poate vedea absolut toti consumatorii si de unde se pot inchide cei inutili sau cei necunoscuti, care s-au lansat fara voia noastra, chiar  daca nu sunt virusi ci doar aplicatii de update a programelor care necesita actualizarea periodica a bazei de date, a definitiilor etc.

Task Manager-ul se lanseaza foarte simplu, prin apasarea concomitenta a tastelor Ctrl + Alt + Del sau click – dreapta in Taskbar si alegerea optiunii Task Manager. In ultima coloana se poate vedea modul in care este impartita banda intre consumatorii de internet (vezi si foto) si unde, daca vedem vreun program necunoscut si nu este unul de update-are, trebuie sa-l inchidem urgent si sa facem o scanare antivirus :) . Inchiderea se face la fel de simplu: click – dreapta pe acesta si alegerea optiunii „Stop”.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.