Criptarea datelor cu TrueCrypt

Criptarea datelor cu TrueCrypt

 

Criptarea datelor cu TrueCrypt este frecvent utilizata pentru ca prezinta o caracteristica foarte importanta, este cross – platform, functioneaza la fel de bine in Mac sau Windows si pe mai toate distributiile de Linux. Un argument in plus este acela ca poate fi folosit si de cei care au instalat unul dintre sistemele de operare Windows 7 Professional, Windows 7 Home Premium si Windows 8, care nu beneficiaza de BitLocker.

Se cuvine, deci, inainte de a purcede la treaba, sa stim cate ceva despre acest program de criptare, pentru a fi in cunostinta de cauza cand vom lua decizia de a-l folosi sau nu.

Criptarea datelor cu TrueCrypt

Criptarea datelor cu TrueCrypt

O sa incep cu partea mai putin buna a acestuia si anume ca nu va mai fi actualizat, dezvoltatorii anuntand pe data de 28 mai 2014 ca nu vor mai lucra la TrueCrypt. Partea buna, care o contrabalanseaza pe aceasta este ca programul functioneaza ireprosabil, in continuare si in urma unui audit s-a constatat ca este si foarte sigura, desi la un moment dat au existat niste alarme false, cum ca ar contine malware.

Criptarea datelor cu TrueCrypt este una dintre cele mai bune si mai eficiente metode de criptare si este si gratuita. Alte caracteristici care o recomanda utilizatorilor care au nevoie de protectia datelor:

  • are mai multe posibilitati de configurare, dar asta nu inseamna ca va fi mai greu de utilizat;
  • are un grad mare de utilitate, toate celelalte concurente nefiind la fel de bine dotate cu optiuni, nefiind la fel de bine puse la punct;
  • cripteaza fisierele in timp real, nu deranjeaza si nu incomodeaza utilizatorul in nici un fel;
  • pentru ca fisierul creat cu TrueCrypt se monteaza ca o partitie, se poate lucra direct pe ea si se poate vedea in permanent aspatiul disponibil reamas;
  • se poate monta un fisier care a fost creat cu TrueCrypt pe un alt computer, evident, daca dispuneti de parola necesara decriptarii

Mai sunt si altele, dar pe acelea va las satisfactia de a le descoperi singuri.

In urmatorul articol vom discuta despre „Instalarea si utilizarea TrueCrypt”.

Daca aveti nelamuriri, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.