Configurarea unei matrici RAID in Windows

Configurarea unei matrici RAID in Windows

 

Configurarea unei matrici RAID in Windows este o problema relativ simpla atunci cand stii ce si cum sa faci, fara sa strici sau sa pierzi date aiurea, cand stii ce conditii trebuie indeplinite inainte de a purcede la asa o operatie si sa nu ajungi la concluzia, la sfarsit, ca „operatia a reusit, dar pacientul este mort”! :)

Configurarea unei matrici RAID in Windows

Configurarea unei matrici RAID in Windows

In primul rand, sa vedem care sunt cerintele absolut necesare a fi indeplinite pentru a efectua cu succes aceasta operatie.

  • in primul rand trebuie sa dispunem de doua sau mai multe hard disk-uri de aceeasi marime si la aceeasi turatie. NU trebuie sa fie acelasi model si nici aceeasi marca, insa trebuie sa aiba caracteristici identice, dupa cum am spus. Daca vom combina un hard mic si unul mare, unul avand o viteza mica si celalalt o viteza mai mare, vom obtine un hard virtual (matrice RAID) care va avea capacitatea cea mai mica si, evident, viteza cea mai mica, astfel incat rezultatul este sub cel a utilizarii unui singur hard.
  • in al doilea rand trebuie sa avem pe computer un sistem de operare compatibil, dar asta nu mai e o problema pentru ca in prezent se ruleaza de la Windows7 in sus. Totusi, trebuie remarcat faptul ca utilizatorii de Windows Server vor avea mai multe optiuni RAID decat cei care ruleaza o vatianta „Home”.
  • Un dispozitiv de stocare extern este o buna idee, pentru a face o copie de siguranta, in situatia in care ceva nu merge cum trebuie. Trebuie sa stiti ca procesul de configurare a unei matrici RAID poate fi o operatiune riscanta si nu trebuie sa pereclitati informatiile si datele personale sau stabilitatea computerului in mod inutil.

Daca aceste cateva conditii sunt indeplinite, vom incepe cu ultimul punct, adica vom face un backup al datelor de pe harduri.

Etapa urmatoare este cea a pregatirii hardurilor. Se verifica daca sunt corect si ferm montate, pentru a nu vibra sau misca in carcasa si, de asemenea, daca sunt cuplate la cele doua mufe, de semnal si de alimentare cu energie.

Trecem apoi la operatiunea propriu-zisa, adica la Configurarea unui nivel RAID in Windows 7, despre care veti citi in urmatorul articol, cel de maine!

Daca nu sunteti siguri ca puteti sa va descucati singuri, ori daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.