Computere cu aspect bizar
Alte computere cu aspect bizar, dupa cum v-am promis in articolul precedent, interesante dar care nu au avut succes, in parte pentru configuratie slaba ori pentru utilitate redusa a designului vi le voi prezenta mai jos.
Sony Vaio TP1. Sony, in incercarea de a „reinventa roata”, a creat computerul rotund, destul de performant, insa pretul – 1600$ – a determinat publicul sa fie mai putin incantat de acesta.
Jack PC. Este un device pe care il bagi, la propriu, in priza! Dupa cum se vede si din fotografie, are porturi USB, iesire oentru sunet si mufa DVI (Digital Visual Interface) pentru conectarea monitorului.
Commodore 64 – gen. 2011. Ideea se pare ca a fost suficient de buna pentru a asigura vinzarea rapida a primei serii de 20.000 bc.! Deci e clar: exista cel putin 20.000 de nostalgici ai timpurilor Commodore-ului, doar ca acesta de astazi are procesor Atom!
Maxdata Belinea s. Book 1 Mini Note. O incercare total nereusita de a combina un notebook cu un telefon mobil Skype.
Lenovo Think Pad W700DS. Caracteristica deosebita si ciudata este cel de-al doilea display care se extinde din cel dintai, daca ignoram cealalta ciudatenie, pretul: 5.000$!
DreamCom Series 10. Este un laptop extensibil de la DreamCom, care a materializat ideea ca display-ul ar trebui sa fie mai departe de tastatura. Faptul ca pretul de productie a fost mult peste asteptari si fragilitatea sistemului a determinat ne-intrarea in fabricatie a laptopului „telescopic”.
Haier Heart v5. Aceeasi idee ca mai sus dar o abordare diferita au avut cei de la firma chineza Haier, din nefericire cu la fel de putin succes, poate si datorita senzatiei ciudate ca oricand display-ul poate sa cada peste degete si sa le striveasca.
Trebuie sa recunoasteti ca la conceptie acestor computere cu aspect bizar nu a lipsit imaginatia, insa nu a fost sustinuta si de o configuratie tentanta sau macar suficienta pentru utilizare comuna, singurul care a oferit aceasta, Commodore 64 fiind si singurul care a avut oarecare succes si un numar promitator de unitati vandute. Ar mai fi avut sanse de succes si Space Cube, ideea fiin interesanta si practica, insa nu a fost adaptat (inca) pentru utilizarea de catre utilizatorii obisnuiti.
Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti informatii diverse, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunostintele lor vaste. Sau chiar puteti sa sugerati despre ce subiecte ar de dorit sa mai abordam, de interes general sau chiar particular, subiecte care va intereseaza si pe care le considerati importante!
Va asteptam cu interes intrebarile sau indicatiile!