Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming

 

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming - AORUS X5 v5

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming – AORUS X5 v5

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming are, de fapt, 15,6”, este la fel de subtire ca si X3 Plus v5 – 22,86 mm sau 0,9 inch – si doar putin mai greu: 2,5 kg. (fata de 1,87 kg.). Cum este de asteptat, o serie de caracteristici sunt comune celor doua laptopuri, de aceea vom evidentia numai caracteristicile proprii acestui model.

 

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming - Performantele GTX 965M SLI

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming – Performantele GTX 965M SLI

Video. Laptopul X5 are o placa video GTX 965M SLI (Scalable Link Interface este o tehnologie dezvoltata de nVidia pentru cuplarea a doua sau mai multe carduri la o singura iesire) care obtine, in testele 3DMark11 un scor fenomenal de P12000+, mult peste GTX 980M sau GTX 970M (vezi foto). Astfel, se vor putea rula jocuri  cu setarile ridicate la maximum, experimentand performante la nivel de sistem desktop pe un ultraportabil!

 

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming - Display-ul WQHD+ IPS

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming – Display-ul WQHD+ IPS

Display. X5 este dotat cu un display 3K (WQHD+) IPS care afiseaza o imagine cu o rezolutie de 2880 x 1620, de o calitate uimitoare si uluitoare. Ecranul ofera un unghi extrem de larg de vizualizare, culori naturale si contrast din orice unghi, pe orizontala si pe verticala. Luminozitatea este si ea foarte mare, de 350 cd/m2, fapt care ofera imaginii o clarilate si lizibilitate excelente chiar in conditiile cand mediul inconjurator este deosebit de luminos, cum este cel din aer liber (vezi foto).

 

 

RAM. Memoria RAM este masiva: 4 sloturi care pot insuma 32 GB, care vor putea permite rularea multor procese in acelasi timp, deschiderea multor aplicatii simultan – baze de date, foi de calcul) sau obtinerea unei pozitii dominante in jocuri, o performanta aproape nerealista!

 

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming - AORUS RAID Express

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming – AORUS RAID Express

Stocare. Proiectat pentru pasionatii jocurilor, X5 aduce o performanta la care au visat toti: 3 SSD-uri M.2 in RAID 0. Viteza este fantastica, 1,5 GB/sec., de 12,5 ori mai mare decat a unui hard disk obisnuit si de 3 ori mai rapid decat mSATA SSD! (vezi foto). Sistemul se numeste AORUS RAID Express. Combinarea optima a vitezei cu capacitatea nu a fost niciodata o misiune usoara, dar X5 a realizat aceasta nazuinta creând un nou standard, deosebit de ridicat: 3,5 TB, adica 744 de discuri DVD, prin combinarea a trei SSD-uri M.2 de 512 GB cu un hard disk de 2 TB.

 

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming - G-Sync

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming – G-Sync

G-Sync. Tehnologia inovatoare de la nVidia inglobata in acest laptop X5 ofera cea mai fluida si rapida experienta de joc intalnita vreodata! G-Sync sincronizeaza ratele de afisare ale display-ului la GPU eliminand „ruperile” de imagine, vibratiile si intarzierile la intrare (vezi foto).

 

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming - Sistemul de racire

Cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming – Sistemul de racire

 

 

 

 

Racirea. Racirea este esentiala pentru toate sistemele, cu atat mai mult pentru un laptop de gaming si inca mai mult pentru unul atat de subtire! Pentru o racire eficienta, AORUS a dezvoltat o tehnologie exclusivacu 8 conducte termice, 4 guri de aerisire si 2 ventilatoare (vezi foto), astfel optimizandu-se fluxul de aer pentru racirea procesorului principal si a celor doua procesoare grafice.

 

 

Ultima, dar nu cea din urma facilitate este prezenta unui port Mini DisplayPort care are capabilitatea de a se putea conecta la laptop un ecran extern de ultra-inalta rezolutie, 4k / 60 Hz.

 

Sper ca toate cele de mai sus v-au convins ca X5 v5 este cel mai puternic laptop de 15” din lume pentru gaming.

 

Daca aveti întrebări, neclaritati sau doriti informatii diverse, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunoștințele lor vaste.

 

In orice caz, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

Toate cele bune!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.