Ce trebuie sa stie cel cu documente in nori

Ce trebuie sa stie cel cu documente in nori

 

Din ce in ce mai mult se utilizeaza facilitatea oferita de Google, Apple sau Microsoft – ca sa nu-i enumar decat pe cei mai mari si mai importanti – de a stoca documente in „Cloud”, pe romaneste „Nor”. Marele avantaj al acestui tip de serviciu este faptul ca ai acces la acestea oricand, oriunde te-ai afla, putand fi accesate prin intermediul oricarui device aflat la indemana, fie el telefon, tableta, laptop sau alt sistem de calcul, sincronizarea facandu-se automat automat pe toate acestea. Acest termen este o metafora, pentru ca serviciile prestate de furnizor (infrastructura, platforma si aplicatiile – vezi foto) nu sunt vizibile pentru utilizator, exact ca si cum ar fi ascunse intr-un nor.

Ce trebuie sa stie cel cu documente in nori

Ce trebuie sa stie cel cu documente in nori

Se considera, ca de la sine inteles, ca documentele sunt in deplină siguranta, ca nu pot fi accesate decat de proprietar, si, in general, asa si este. Iata insa ca Apple a „patit-o”, au fost expuse fotografii ale unor staruri care foloseau platforma acestora, iCloud, ne referim la „incidentul Celebgate”, astfel favorizand aparitia in „presa de scandal” a foarte multe articole „incomode”. Un alt exemplu este cel al furnizorului de servicii de tip cloud, Code Spaces, care a falimentat in urma stergerii unor informatii / fisiere pretioase de pe Amazon Web Services (pe scurt, AWS).

Compania de securitate cloud Alert Logic afirma ca in ultimul an atacurile au urcat la 45%, iar Forrester Research considera ca pentru consolidarea platformelor cloud, in cei cinci ani care vin, va fi nevoie de o investitie de circa doua miliarde de dolari!

Ce trebuie sa stie cel cu documente in nori

Ce trebuie sa stie cel cu documente in nori

Fata de cele expuse mai sus, este foarte evident ca cei mai expusi acestui tip de riscuri sunt utilizatorii individuali, mai ales „incepatorii”. Sunt foarte multe moduri in care se poate gresi, ajungandu-se la adevarate „dezastre”, ca sa numim mai elegant scandalurile generate de informatii confidentiale expuse publicului larg!

 

Este inerent, cred ca sunteti perfect de acord, ca trebuie sa va completati „cultura de cloud” cu cateva modalitati de a mari siguranta in care sa pastrati documentele din nori. Deci, vom discuta in urmatorul articol, despre Recomandari importante pentru utilizatorii de cloud.

 

Daca aveti probleme cu sistemele de calcul – orice fel de probleme – va asteptam sa sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunoștințele lor vaste, rezolvand prompt si profesionist problemele, garantat!

 

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai de bine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.