Ce inseamna Wire Management

Ce inseamna Wire Management?

 

Am folosit, in unul din articolele anterioare (Criterii de alegere ale carcasei), termenul de wire management. Daca ati urmat link-ul, probabil ca deja sunteti in cunostinta de cauza! Consider subiectul destul de important pentru a-l aprofunda putin, asa incat vom aborda, in prezentul articol, despre „arta” aranjarii cablelor in carcasa computerului. Ascunderea cablelor nu este necesara numai pentru a imbunatati aspectul interiorului carcasei, desi criteriul estetic are importanta lui, ci pentru a imbunatati circulatia aerului de racire in interiorul carcasei, fara a se impiedica intr-o „incalcitura” de cable colorate! Degeaba sunt montate 3-4 ventilatoare, daca fluxul lor de aer este obturat de o perdea de fire care il dirijeaza intr-o cu totul alta directie decat cea dorita.

Nu exista reguli stricte pentru aranjarea cablelor in carcasa, imaginatia fiecaruia determinand o multitudine de cai care sa duca spre rezultatul dorit: degajarea si eliberarea carcasei de cabluri. Dupa cum stiti, desigur, sunt foarte multe cable in carcasa, care – nu se stie cum – se incalcesc, se innoada, se rasucesc si… parca sunt din ce in ce mai multe, mai ales daca mai adugam o un hard disk mai mare, unul sau doua ventilatoare sau o placuta cu USB-uri.

Ce inseamna Wire Management

Ce inseamna Wire Management

O solutie simpla si la indemana este directionarea cablelor prin spatele placii de baza. Din nefericire aceasta metoda se poate aplica doar in cazul cablelor subtiri, de la unitatile SATA sau ventilatoare, care sunt niste simple cable, fara conectori intermediari. Cablurile IDE si cele de alimentare, care au mai multi conectori care distribuie alimentarea cu energie electrica spre mai multe componente, nu mai au suficient spatiu in spatele placii de baza asa incat este indicata directionarea lor in spatiul din partea dreapta a carcasei (backpanel), spatiu care nu este foarte utilizat si niciodata vizibil pentru ca niciodata nu se demonteaza si partea din dreapta a carcasei!

O alta idee foarte buna este utilizarea unei surse modulare, adica o sursa care permite conectarea doar a acelor cable care sunt necesare, nu toate, ca la sursele „traditionale”.

Daca doriti consiliere pentru orice problema din domeniul laptopurilor sau computerelor, inclusiv wire management, nu trebuie decat sa sunati la 0763 644 629 (daca locuiti in zona Crangasi) sau 0765 941 097 (daca locuiti in zona Dristor) si specialistii nostri va vor da sfaturi profesioniste, deci competente si va vor indruma pentru optimizarea sistemului dumneavoastra fara costuri exagerate si consum mare de timp.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.