Cautari deosebite cu Google

Cautari deosebite cu Google

 

Cautari deosebite cu Google

Cautari deosebite cu Google

Cautari deosebite cu Google sunt necesare atunci cand ai necesitati deosebite de cautare, atunci cand celelalte metode de cautare sunt inutile ori returneaza rezultate care nu sunt reprezentative in raport cu cerintele reale.

Un exemplu semnnificativ este cautarea unui /unor site-uri care contin link-uri catre un anumit site (backlinks). La prima vedere pare destul de dificil de gasit toate site-urile care au link-uri catre site-ul dorit, insa rezolvarea este foarte simpla, ca orice lucru pe care il stii! Pur si simplu se introduce in casuta de cautare Google „links: [denumire site]”. Interesant, nu?

De asemenea, este posibil sa doriti sa „descoperiti” un site mai deosebit, intr-o anumita limba, in original, stiut fiind faptul ca traducerile automate inca nu sunt suficient de bine puse la punct si nu reusesc sa „traduca” si adevaratul sens al propozitiilor si frazelor originale. Cum realizati acest lucru? Simplu, cu ajutorul unui operator denumit „lang:”. Spre exemplu, daca veti tasta „Samsung lang:kr”, veti ajunge la site-ul Samsung, sau la forumul Samsung, ambele in coreeana.

Cautari deosebite cu Google - Vizualizare din cache

Cautari deosebite cu Google – Vizualizare din cache

O alta situatie care poate crea probleme este aceea care apare cand un site nu functioneaza, din diferite motive obiective (administrare, spre exemplu), iar noi avem nevoie neaparat sa intram si sa vedem ceva de pe site-ul acela (s-ar putea sa se intample destul de des, legile lui Murphy functioneaza!). Se rezolva si asta, evident, prin tastarea in casuta de cautare Google a denumirii site-ului, iar in dreapta, unde veti vedea o mica sageata orientata in jos (vezi si foto), va trebui sa apasati si sa alegeti una din cele doua variante puse la dispozitie: „In cache” sau „Pagini similare”. In cazul in speta, va trebui sa alegeti „In cache” si vi se va afisa pagina site-ului asa cum arata ea cu putin timp inainte de fi indisponibila.

In articolul de maine vom vedea alte „Cautari diverse cu Google”, unde vom descoperi multe alte posibilitati uzuale de cautari deosebite cu Google.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.