Cautare eficienta cu Google

Cautare eficienta cu Google

 

Cautare eficienta cu Google

Cautare eficienta cu Google

O cautare eficienta cu Google presupune cunoasterea catorva modalitati de a obtine exact ceea ce va este necesar, fara alte cateva sute de mii de rezultate nesemnificative in raport cu termenul / termenii cautati.

Astfel, daca doriti cautarea unui document care sa contina un cuvant, va trebui sa tastati in casuta de cautare Google cuvantul respectiv cu semnul + in fata lui, fara pauza. Daca, dimpotriva, doriti omiterea, in cautare, a unui cuvant, atunci va trebui sa tastati cuvantul in cauza cu semnul – (minus) in fata, fara pauza intre ele (exemplu: „biblioteci in Romania -Bucuresti” va returna ca rezultat bibliotecile din Romania, in afara de cele din Bucuresti).

Pentru o cautare eficienta cu Google a unui anumit tip de fisier, trebuie sa utilizati inainte de extensia acestuia cuvantul „mime” urmat, fara pauza, de „:” (doua puncte)”. Spre exemplu, pentru a gasi un document .pdf care sa cuprinda bibliotecile din Romania, veti scrie in casuta de cautare Google „biblioteci din Romania mime:pdf”.

 

Cautare eficienta cu Google - Cautare pe un site

Cautare eficienta cu Google – Cautare pe un site

Pentru a cauta o secventa de cuvinte doar pe un anumit site, va trebui sa srieti  inainte de numele site-ului cu pricina „site:”, cum ar fi „site:pclaptop.ro imprimare 3D” va returna doar 38 de rezultate, care vor contine cuvintele „imprimare 3D”, doar de pe site-ul www.pclaptop.ro – evident ca vor fi prezente, la inceput si la sfarsit, si anunturile platite (vezi foto).

 

 

 

Cautare eficienta cu Google - Cautare sir de cuvinte

Cautare eficienta cu Google – Cautare sir de cuvinte

Daca doriti cautarea unor informatii despre un cuvant dintr-un sir de mai multe cuvinte, interpuneti intre ele semnul „|”, spre exemplu „reparare | service | laptop” va returna informatii cu oricare dintre aceste cuvinte, unde, evident, pe prima pagina, ne veti gasi si pe noi, PC Laptop ! (vezi foto).

 

Cautare eficienta cu Google - Cautare un cuvant dintre mai multe cuvinte

Cautare eficienta cu Google – Cautare un cuvant dintre mai multe cuvinte

Complicand putin lucrurile, daca dorim sa efectuam o cautare eficienta cu Google pentru a gasi  niste propozitii sau fraze care sa contina obligatoriu un numar de cuvinte in ea, vom tasta in casuta de cautare Google aceste cuvinte, intre care vom insera simbolul &. Un exemplu: „service & laptop & Bucuresti” va returna 2.990.000 de rezultate, dar, dupa cum spuneam, pe prima pagina, imediat sub anunturile platite, ne gasiti pe noi! :) – vezi foto.

Se stie ca insusirea unei mari cantitati de informatii odata nu este foarte eficienta, o mare parte dintre acestea pierzandu-se, astfel incat, pana maine, cand veti gasi, tot aici, continuarea, aveti timp sa le experimentati pe acestea. Maine veti citi despre „Cautari deosebite cu Google”.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.