Care este cea mai buna tableta?

            Care este cea mai buna tableta?

 

Intrebarea este cumva retorica, oricine poate spune, fara sa greseasca de fel ca cea mai buna tableta este de la Apple! Poate nu poate spune modelul – asta o spunem noi, de fapt nu noi ci acei profesionisti care testeateaza si ne informeaza, in cunostinta de cauza, rezultatul – este iPad Air 2! Nu are decat un singur „defect”, pretul (~ 3700 lei), care, totusi, este pe masura performantelor.

Care este cea mai buna tableta?

Care este cea mai buna tableta? Simplu: iPad Air 2!

Este delicata, iute si frumoasa! Procesorul este mult mai performant (cu 40%) decat predecesorul lui din generatia anterioara, vorbim de A8X (64 de biti), iar pe ecranul IPS, de rezolutie 2048×1536, culorile sunt extraordinare! Conexiunea la internet, cu adevarat performanta, da posibilitatea urmaririi filmelor sau executia jocurilor fara intreruperi, fluent, impecabil!

Securitatea informatiilor este asigurata cu un senzor de amprenta – Touch ID – care nu numai te autentifică in aplicatii ci chiar si in achizitii de pe App Store sau iTune Store, cu alte cuvinte ai scăpat de grija memorarii parolelor sau a informatiilor penrtu facturare.

O noutate este si camera, as zice senzationala chiar, care, desi are doar 8MP are atat un senzor imbunatatit cat si un procesor foarte puternic de imagine, astfel incat fotografiile sunt inimaginabil de detaliate iar captura video de 1080p, fascinanta! De asemenea, camera din fata, FaceTime HD este optimizata si pentru apeluri dar mai ales pentru atoportrete in conditii in care lumina este foarte putina (interioare sau noaptea sub clar de luna!). Pentru partea de utilitate, putem remarca posibilitatea de a scana facturile si chitantele dar si aranjarea mobilei in livingul virtual sau, de ce nu, studierea ultimei lovituri de golf.

Sunt pre-instalate majoritatea programelor necesare pentru activitatea zilnica – Word, Excel, programe de editare foto (retusari), video sau audio – dar si multe (si cand spun „multe” este vorba de sute de online casino nederland mii!) alte programe create special pentru iPad si care se gasesc in App Store.

Toate documentele (text, foto, video) pot fi salvate local sau in iCloud dar se pot utiliza si mai „clasicele” Dropbox sau Google Drive.

Conectarea la internet este de doua ori mai rapida ca cea a modelelor din generatia anterioara, datorita tehnologiei Wi-Fi 802.11ac – HT80 cu MIMO iar modelul Wi-Fi Cellular foloseste retelele 4G LTE.

Daca nu te poti obisnui cu tastatura virtuala, gasesti tastaturi, in afara de tastatura wireless Apple, care utilizeaza tehnologia Bluetooth, iar pentru tiparirea documentelor, cu ajutorul AirPrint, poti utiliza o imprimanta wireless. Si tot fara fire poti viziona continutul video de pe tableta pe orice televizor HD, prin intermediul AirPlay!

 

Daca mai spunem ca totul se afla intr-o carcasa rezistenta din aluminiu groasa de 6,1 mm, ca greutatea este de doar 435 g. si ca autonomia este de pana la 10 ore Wi-Fi, cred ca nu exista nimeni care sa nu-si doreasca o asemenea bijuterie, care este cea mai buna tableta! Doar ca unii dintre noi, neavand ce face cu asemenea performante de top, isi vor lua una ceva mai… ieftina!

 

Cred ca nu ar fi lipsit de interes sa vedem si Care este a doua tableta buna in acest clasament al caracteristicilor de varf!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.