Cea de-a doua tableta buna

            Cea de-a doua tableta buna?

Intrebarea, ca si cea precedenta, este, intr-un fel, retorica, intrucat Samsung este concurentul cel mai puternic al Apple pe piata smartphonurilor si a tabletelor…

Samsung Galaxy Tab S este o tableta care impresioneaza de la inceput, avand unele caracteristici superioare fata de Apple iPad Air 2, cum ar fi rezolutia – 2560×1600 fata de 2048×1536 – autonomia – 11 ore, chiar daca acumulatorul este de numai 7900 mAh – si, de ce nu, pretul, care este mult mai mic (cam 70%!)…

Samsung Galaxy Tab S - cea de-a doua tableta buna... sau prima?

Samsung Galaxy Tab S – Cea de-a doua tableta buna… sau prima?

Este doar putin mai groasa (6,6 mm fata de 6,1 mm) si doar putin mai grea (465 g. fata de 437 g.) iar camera din fata este de 2,1 MP Full HD (fata de 1.2 MP).

Chipsetul utilizat este Exynos 5420 (in Romania, dar exista si variante cu chipset Qualcomm) care are un procesor puternic quad-core Cortex A15 de 1,9 GHz.si quad-core Cortex A7 de 1,3 GHz. pentru video.

Cam astea ar fi deosebirile care se vad dinafara…

Tableta de la Samsung prezinta si alte caracteristici remarcabile pe care vom incerca sa le evidentiem mai jos.

Pentru protejarea elementelor personale, si tableta aceasta apeleaza la tehnologia scanarii amprentei – „Fingerprint Scanner”.

De asemenea, veti putea sa lucrati in continuare in timp ce efectuati o convorbire telefonica pentru ca tableta prezinta facilitatea de a primi sau initia apeluri telefonice direct de pe ea, tehnologia „Sidesync 3.0” sincronizandu-ti telefonul cu tableta prin Wi-Fi direct.

Tot in aceasta idee, de a imbunatati productivitatea, se poate conecta tableta la computerul de acasa astfel incat puteti lucra la serviciu utilizand datele de acasa! Chiar si sedintele pot fi tinute de la distanta, cu ajutorul tabletei, „WebEx” conectand pana la 8 utilizatori odata!

Un alt punct forte il reprezinta ecranul. Cu o rata de reproducere a culorilor de 94% si un contrast de 100 000:1 (de 100 de ori mai mare decat la ecranele obisnuite LED), ecranul super AMOLED cu 4 milioane de pixeli impresioneaza intr-un mod foarte placut, afisand o gama foarte larga de culori si nuamte, cu un contrast precis ce da posibilitatea de a observa cele mai subtile detalii si cele mai marunte amanunte. De retinut ca „Adaptiv Display” selecteaza automat contrastul si gama de culori in functie de modul de folosire a tabletei (vizionare film – citire e-book, spre exemplu) sau de ambianta (interior – exterior).

Si nu in ultimul rand, modulul pentru copii, care contine programe special adaptate pentru copii, inclusiv controlul parental.

Dupa cum se vede, cu greu poti gasi vreo lipsa acestei tablete, cea de-a doua tableta buna, cum i-am zis eu, mai ales ca n-ai de ce sa cauti, tot ce trebuieste unui utilizator obisnuit fiind la indemana…

 

S-auzim numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.