Alte configuratii deosebite RAID

Alte configuratii deosebite RAID

 

Alte configuratii deosebite RAID sunt necesare a fi cunoscute in conditiile in care exista elemente specifice necesar a fi acoperite, spre exemplu pentru servere care gazduiesc baze foarte mari de date, care sunt si frecvent accesate, deci exista operatiuni de scriere pe discuri foarte multe. In aceste situatii este necesar a fi realizate ambele „componente” ale configuratiilor RAID: viteza marita si siguranta cat mai ridicata.

Alte configuratii deosebite RAID - RAID 1 + 0 (RAID 10)

Alte configuratii deosebite RAID – RAID 1 + 0 (RAID 10)

In afara de configuratiile prezentate in articolele precedente, un alt nivel de RAID care este utilizat pentru situatiile de mai sus este RAID 10 sau RAID 1 + 0

Este nevoie de minimum 4 hard disk-uri pentru realizarea ei, care este o combinatie de RAID 1 cu RAID 0: doua perechi de cate doua harduri montate in RAID 1 sunt montate, la randul lor, in RAID 0. Avantajul major al acestui nivel este acela ca suporta doua discuri defecte, cu conditia sa nu fie din aceeasi matrice RAID, evident!

RAID 1 + 0 se poate implementa atat software cat si hardware dar in prima varianta o parte din avantajele de performanta  dispar!

Alte configuratii deosebite RAID - RAID 0 + 1

Alte configuratii deosebite RAID – RAID 0 + 1

De mentionat ca adesea este confundat cu RAID 01 sau RAID 0 + 1, ceea ce este absolut gresit, configuratiile diferind una de alta iar performantele si securitatea, de asemenea, sunt mult diferite. In primul rand redundanta este foarte scazuta, nu suporta decat un singur hard disk defect, desi pentru realizarea configuratiei sunt necesare, de asemenea, tot 4 harduri, ca si in varianta precedenta. In afara de asta, si eficienta este foarte scazuta, capacitatea de stocare fiind redusa la jumatate. De ce? Pentru ca este o combinatie doua perechi in RAID 0, care sunt montate „in oglinda”, adica in RAID 1, prin urmare informatia utila se afla pe o pereche de harduri, cealalta fiind rezerva (oglinda).

In afara de nivelele RAID prezentate pana acum, mai sunt si alte configuratii deosebite RAID, configuratii speciale, care sunt foarte rar utilizate, numai in situatii deosebite, in care nu se pune problema costurilor sau eficientei cantitati de date stocate. Le vom prezenta in urmatorul articol, pentru ca sunt interesante si completeaza cunostintele despre configuratiile RAID: Configuratii RAID mai putin utilizate.

 

Daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.