Masuri proprii pentru marirea vitezei de internet
Masuri proprii pentru marirea vitezei de internet pateu lua oricine, cu conditia sa stie ce anume masuri sunt potrivite cu situatia in cauza sau, daca nu le stie, cel putin sa caute si sa dea curs sfaturilor perimite de la cunoscatori, cum ar fi, spre exemplu, echipa de la PC Laptop, la care puteti apela fara retineri, ca la un bun prieten, care se cunoaste la nevoie!
Situatia „standard” este cea in care, desi ai achizitionat un abonement la internet „traznet”, totusi computerul se misca precum un melc si aproape adormi pana se incarca o pagina de browser, mai ales daca in acea pagina se incarca, de fapt, un joc!
Eliminam, din start, o viteza mica oferita de furnizorul de internet pentru ca, dupa cum am aratat in articolul „Testarea conexiunii la internet”, este foarte simplu sa masuram viteza de download si pe cea de upload si, in cazul in care nu corespunde cu cea din contract, rezolvam problema, urgent, cu furnizorul.
Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui si sa dai un raspuns clar este „Cati utilizatori folosesc banda mea de internet?”. Pare hilara intrebarea, dar nu este! Daca, in mod obisnuit, sunt 3 device-uri in casa si doua sunt inchise si totusi computerul „merge greu”, atunci trebuie cautat „prin vecini”, pentru ca daca utilizam retea wireless si nu avem securizata reteaua, atunci este foarte posibil ca unul dintre vecini sa-ti foloseasca reteaua – pentru ca a ta e mai performanta! – pentru a face cateva descarcari mai mari, filme sau clipuri video, pentru ca sa nu consume din abonamentul lui mic si pentru ca i-ar trebui o zi pentru a descarca un fisier pe care il poate descarca in doua ore folosind reteaua ta! In acest caz, poti sa iti securizezi reteaua sau poti sa schimbi canalul semnalului wireless, mai ales daca stai la bloc, pentru ca sunt mai multe disponibile, in functie de sistemul de operare pe care il folosesti: in inSSIDer (Windows) sau KisMAC (Mac) ori Wi-Fi Analyzer (Android). Atentie mare, sunt setari diferite pentru fiecare router si, desi nu este prea complicat, daca esti chiar incepator este mai bine sa suni la PC Laptop! J. Alte alternative ar fi sa actualizezi firmware-ul router-ului ori chiar sa instalezi un nou firmware, custom – spre exemplu DD-WRT.
Ca sa nu va obosesc prea mult astazi, veti vedea continuarea maine, citind „Cum facem internetul mai rapid?”
In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.
Nu uitati sa sunati inainte la telefon 0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!
[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]
Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.
Pe maine!